Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Počela dječja manifestacija 'U svijetu bajki I. B. Mažuranić'

slavonski brod,ivana brlić mažuranić (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
15.04.2013.
u 13:27

Slavna književnica cijeli je životni vijek provela upravo u Slavonskom Brodu, gdje je i napisala sva svoja djela

Jučer je na brodskom Korzu svečano otvorena dječja manifestacija \"U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić\", koja će brojnim zanimljivim programima, literarnim, dramskim, glazbenim i drugim kreativnim radionicama, izložbama i edukativno-odgojnim predavanjima trajat cijeli idući tjedan. Na svečanosti otvaranja pod nazivom \"Sretno Hlapiću\" nastupili su brojni izvođači, a među ostalima već tradicionalno Studio za moderni i klasični ples \"Brodski leptirici\", Plesna skupina \"Sinovi\", Folklorni ansambl Broda i Mažoretkinje plesnog studija \"Cascavela\".

Gradonačelnik Mirko Duspara simbolično je djeci predao ključeve grada, a djeca su potom u njegovoj pratnji podigla zastavu svečanosti i tako zajedno uplovili u tjedan mašte koji je ove godine inspiriran stogodišnjicom lika šegrta Hlapića. U nadolazećim danima tijekom idućeg tjedna brojne gradske ustanove, škole, vrtići, udruge i pojedinci posjetiteljima manifestacije pripremili su raznolik program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a u njemu će zasigurno uživati i djeca i odrasli. Inače, manifestacija \"U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić\" nastavlja tradiciju dječjih susreta koji traju još od 1970. godine u znak sjećanja na veliku hrvatsku književnicu i spisateljicu ponajboljih priča za djecu.

U Slavonskom Brodu u kojem je napisala sva svoja djela provela je najveći dio života i cijeli stvaralački vijek. Upravo stoga, u znak zahvalnosti prema Ivaninom velikom književnom djelu u kojem je djeci svijeta podarila prekrasne priče i tako ušla u njihova djetinjstva, Brođani svake godine razigranim svečanostima obilježavaju njezin rođendan.

>> Prvih sto godina šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije