Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALNO BRATSTVO I JEDINSTVO

Po vozačima autobusa u Sjevernu Makedoniju slali novac za heroin

Foto: PU istarska
1/4
24.09.2022.
u 15:20

Sumnja se da su osumnjičenici na opisani način u više navrata prodali 4,2  kilograma heroina čime su ostvarili korist od najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili

Za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg se krijumčario heroin, sumnjiče se državljanin Sjeverne Makedonije (43), državljanin Srbije (59), te četvorica državljana Hrvatske u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine. Protiv sve šestorice USKOK je donio rješenje o provođenju istrage.

Prema USKOK-u, sve se događalo od sredine rujna 2021. do 23. rujna 2022. kada  je dvojac iz Makedonije i Srbije zajedno s 49-godišnjakom osmislio plan te u njega uključio druge osumnjičenike koji su heroin trebali prodavati na području Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Istarske županije.

Heroin bi se prema ranijim dogovorima prokrijumčario iz Sjeverne Makedonije na područje Zagreba, nakon čega bi bio skladišten u jednoj obiteljskoj kući. Tamo se prepakiravao i dalje transportirao gdje je trebalo, odnosno gdje su bili kupci.

Neki od osumnjičenika su bili kuriri koji su pojedinačno išli u Sjevernu Makedoniju po heroin a po vozačima autobusa koji povezuju Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku u Sjevernu Makedoniju se slao novac zarađen na preprodaji heroina. Među osumnjičenima su i dvojica kupaca heroina koji su ponekad također prenosili novac. 

Sumnja se da su osumnjičenici na opisani način u više navrata prodali 4,2  kilograma heroina čime su ostvarili korist od najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili. U obiteljskoj kući jednog od osumnjičenika pronađeni su paketi i vrećice s ukupno 3,9 kilograma praškaste materije koja svojim svojstvima odgovara heroinu. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije