Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA PROTIV MAFIJE

U lovu na 32 kriminalca povezana s ‘'Ndranghetom sudjelovalo 500 policajca, psi, dronovi, helikopteri...

Akcija policije
Foto: Europol
1/3
22.09.2022.
u 08:27

Policija je pronašla plantažu marihuane na zatvorenom koja je imala više od 600 zasađenih biljki. Osim toga, zaplijenjeno je 300.000 eura u novcu, 18 kilograma amfetamina, 4,5 kilograma kokaina, oružje, streljivo....

Helikopteri, dronovi, psi tragači, postrojbe specijalne i temeljene policije koje su brojile ukupno 500 ljudi.... Sve to korišteno je u zajedničkoj akciji policija Italije, Španjolske i Europola, koja je rezultirala uhićenjem 32 osobe u Španjolskoj koje su sumnjiče da su bili dio kriminalne skupine povezane s  ‘'Ndranghetom, zloglasnom  kalabrijskom mafijom. Sumnja se da su uhićenici bili umiješani u  krijumčarenje velikih količina droge i pranje novca.

Iz Europola je priopćeno da je riječ o kompleksnoj istrazi koju je inicirala španjolska Civilna garda, a na slučaju su radili talijanski karabinjeri  i talijanska Financijska policija, dok su im u svemu tome pomagali Europol i Eurojust. Tako velika operacija na koncu je rezultirala uhićenjem 32 osobe, pretragom 40 kuća i stanova na području Ibize, Barcelone, Malage i Tenerifa, a policija je pronašla  plantažu marihuane na zatvorenom koja je imala više od 600 zasađenih biljki. Osim toga, zaplijenjeno je 300.000 eura u novcu, 18 kilograma amfetamina, 4,5 kilograma kokaina, oružje, streljivo....

Foto: Europol

Istragom je razotkrivena kriminalna skupina koja je djelovala na Balearima, a pokazalo se da je povezano s ‘'Ndranghetom. Sumnja se da se razotkrivena kriminalna skupina vrlo aktivno bila uključena u krijumčarenje kokaina i marihuane između Španjolske i Italije. Za krijumčarenje droge su koristili vozila koja su bila opremljena skrivenim pretincima i gliserima. Pripadnici te kriminalne skupine bili su poznati po tome što su gotovo rutinirano koristili nasilje za ostvarivanje svojih kriminalnih ciljeva, a  to je ponekad uključivalo prava mučenja. Sumnja se i da su neki od uhićenika povezani  s većim brojem ubojstava koja su počinjena u Italiji. Tijekom istrage utvrđeno je i da su neki članovi kriminalne organizacije posjedovali veće količine oružja, a novac zarađen kriminalnim aktivnostima investirali su u nekretnine u Španjolskoj, kako bi prikrili nelegalno porijeklo novca.

Foto: Europol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije