Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTENCIJALNA OPASNOST

Pljuskovi, vjetar i zahladnjenje: Meteoalarm izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.05.2020.
u 09:02

Tek u srijedu očekuje nas osjetno proljepšanje i pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu.

Nakon prilično sparnog vikenda te mjestimične kiše u ponedjeljak, danas će u većini krajeva biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom, a kiša će osobito biti obilna u Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Poslijepodne postupni prestanak oborina. U Dalmaciji promjenjivo, tek rijetko uz malo kiše ili poneki pljusak. Osjetno je i zahladilo pa će jutarnja temperatura zraka na kopnu biti od 10 do 15°C, a potom u padu. Temperatura zraka na Jadranu bit će od 17 do 22°C, navodi DHMZ.

Foto: Meteoalarm
Umjeren jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverozapadni, prolazno i jak. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, a na sjevernom dijelu od sredine dana i jaka bura. Zbog vjetra i kiše, DHMZ je proglasio i žuti alarm zbog snažnog vjetra i obilne kiše.

“Vrijeme je potencijalno opasno. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika”, stoji na stranicama Meteoalarma. Također, s obzirom na to da se očekuju jaki i olujni udari jugozapadnog, zatim sjeveroistočnog vjetra, Meteoalarm navodi da treba biti na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Foto: Meteoalarm
U srijedu nas očekuje osjetno proljepšanje i pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu. Na kopnu će vjetar većinom biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna između 21 i 26°C.

Foto: Meteoalarm

No, već u četvrtak se vraćaju oblaci, a promjenjivo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna.

Foto: Meteoalarm

Komentara 1

HA
Hanok
15:08 12.05.2020.

Ionako neče biti turizma, pa može i ovako hladno biti i cijelo ljeto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije