Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković tražio izbacivanja, ali se nije javio na telefonskom glasanju zagrebačkog HDZ-a!

Glasali nisu ni ministri Pavić, Krstičević, Ćorić i Kujundžić, ni eurozastupnici Karlo Ressler i Tomislav Sokol.
15. studenoga 2019. u 17:24 29 komentara 4833 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Devetero zagrebačkih HDZ-ovaca, odnosno osmero jer je Marijan Banelli sam zatražio iščlanjenje iz stranke, iz HDZ-a je zbog poruka u WhatsApp i Viber grupama izbačeno po kratkom postupku. U razmaku od niti sat i pol vremena Predsjedništvo gradskog HDZ-a im je “presudilo”, predložilo stegovni postupak zbog nanošenja štete ugledu stranke (ne zbog širenja mržnje), na telefonskoj sjednici GO-a potvrđena je ta odluka, da bi iste večeri zagrebački Časni sud osmorku izbacio iz stranke. 

HDZ NINO RASPUDIĆ Urota whatsapp-viberovska i sječa glava u HDZ-u

Preksinoć je, doznajemo, 70-ak članova GO-a glasalo za tu odluku, četvero ih je bilo suzdržano, a nitko nije bio protiv odluke o pokretanju stegovnog postupka. Devet članova GO-a, doznajemo, nije se odazvalo telefonskoj sjednici iako im je poslan e-mail i obaviješteni su da će se telefonski glasati.

Andrej Plenković
1 / 4
Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije

Tako se nije javio i nije glasao, neslužbeno doznajemo, šef HDZ-a Andrej Plenković, koji je i tražio izbacivanje HDZ-ovaca koji su ga vrijeđali u WhatsApp i Viber grupama, kao ni ministri Pavić, Krstičević, Ćorić i Kujundžić, ni eurozastupnici Karlo Ressler i Tomislav Sokol niti Plenkovićevi oponenti Miro Kovač i Domagoj Ivan Milošević. Predsjednik stranke nije se javio jer je bio na danu općine Jalžabet.

Izgleda da su neki tako izbjegli glasati protiv (makar oponenti Kovač i Milošević), a neki su izbjegli glasati za, poput pojedinih ministara. Neki su možda zaista bili spriječeni javiti se na telefon. 

Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Odluka suda časti Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca

Članovi Predsjedništva na sjednici su mogli vidjeti “dosjee” optuženih jer su iz središnjice HDZ-a poslali njihove isprintane poruke, a Predsjedništvo je jednoglasno odlučilo o stegovnim postupcima. Izbačeni se mogu žaliti Visokom časnom sudu HDZ-a, koji ih je jednoglasno izbacio, ali pošto je riječ je o partijskom sudu teško da će u žalbenom postupku išta postići. Izbačeni HDZ-ovci - Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Vlado Kolak, Miro Boras i Krasnodar Raguž - uglavnom će se žaliti. I Šimunović i Černy i Banelli tvrde da nisu širili mržnju.

Andrej Plenković NA ČASNOM SUDU Poznata imena HDZ-ovaca iz afere WhatsApp

Šimunović je za Večernji list jučer rekao da je kritizirao Jandrokovića i Andriju Mikulića, predsjednika zagrebačkog HDZ-a. Za prvog je rekao da ga je u grupama nazivao Agent 808, a za Mikulića je pisao da ni u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor nije ujedno i šef najveće stranačke organizacije. Šimunović smatra da su mu Jandroković i Mikulić "smjestili" izbacivanje.

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • Brandfackel:

    Plenković će stvoriti etnički čist JDZ. U partiji svoje mjesto imaju samo politički jugosloveni.

  • iluustrator:

    je je..u biografiji bi ružno izgledalo...glasao za izbacivanje članova zbog izraženog mišljenja

  • Domumom:

    Presudu je donio, nema potrebe da glasuje. Odluka je izvršna.