Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u Slavonskom Brodu

Plenković: Imam pravo podnijeti tužbe kao i svaki građanin

Zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a i Predsjedništva HDZ-a Bosne i Hercegovine
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
28.02.2020.
u 20:22

- Ove neke teze o onemogućavanju skupljanja potpisa apsolutno ne stoje. Čak ne znam koliko je to isfabricirana teza - poručio je iz Slavonskog Broda predsjednik HDZ-a

Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se uoči današnjeg obilježavanja 30. obljetnice osnutka HDZ-a Brodsko-posavske županije u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu na broj potpisa koje su predali kandidati Opcije za promjene.

- To je sasvim u redu. Ove neke teze o onemogućavanju skupljanja potpisa apsolutno ne stoje. Čak ne znam koliko je to isfabricirana teza. Svi koji su željeli skupiti potpise, mogli su. Napravili smo pravila, donijeli statut. Mi u konačnici imamo izbor šest čelnih ljudi zato što je HDZ pod mojim vodstvom želio takve promjene i to smo donijeli zajednički, na Saboru stranke prije godinu i devet mjeseci. Radimo demokratski iskorak bez presedana za hrvatske političke stranke - rekao je Plenković.

Prije samog svečanog programa u povodu obilježavanja 30. objetnice osnutka stranke, u Slavonskom Brodu održana je zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a i Predsjedništva HDZ-a Bosne i Hercegovine. Nakon sjednice, stranačka izaslanstva predvođena predsjednicima Andrejom Plankovićem i Draganom Čovićem položila su vijence uz spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Zajednička sjednica Predsjedništva HDZ-a i Predsjedništva HDZ-a Bosne i Hercegovine
1/13

Odgovarajući na pitanja novinara, Plenković je komentirao i dvije tužbe koje je podnio protiv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Istaknuo je da svaki građanin, pa tako i on, ima pravo podnijeti pravni lijek protiv odluka javnopravnih tijela s kojima nije zadovoljan.

- Nisam zadovoljan s dvije odluke o kojima se radi. Tužbe sam podnio prije manje od dva mjeseca i sada je stvar u domeni Upravnog suda. Što se načela zakonitosti tiče, zakoni postoje da budu pravno uporište za djelovanje pojedinih institucija. Moj stav i stav brojnih stručnjaka, te u konačnici sudskih presuda u domeni ovoga rada Povjerenstva, jest da je ovo nešto što se događa kao neka ustaljena praksa rada Povjerenstva bez pravnog uporišta u samom zakonu. To nije dobro - rekao je premijer.

Plenković je rekao da je njegova Vlada zadovoljna trendom rasta BDP-a, naglasivši kako podaci koje je Državni zavod za statistiku objavio danas pokazuju da je rast BDP-a prema prvoj analizi i procjeni u protekloj godini bio oko 2,9 posto.

- To je u skladu s našim projekcijama i onime što možemo nazvati zdravim gospodarskim rastom i temeljima. Naša Vlada dokazala je da ima odgovornu fiskalnu politiku, trošimo koliko zarađujemo, razdužujemo državu, ne zadužujemo našu djecu i nove generacije već obrnuto. To je odgovorna politika ove vlade, veći standard, veće plaće, a u razdoblju pred nama ćemo nastaviti s tim trendom te smatramo da smo na dobrom tragu - istaknuo je Plenković.

Dodao je i da želi nastavak projekata između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a kao neke od uspjeha naveo je uspostavljanje zračne linije između Zagreba i Mostara, intenzivnu robnu razmjenu, gradnju mosta te ostale prioritete koje Hrvatska želi poduzeti kako bi se relacije između BiH i Hrvatske još više dinamizirale.

Komentara 2

MB
milan1945.banijac
09:59 29.02.2020.

Predsjednik Sabora jučer je imao performans sa opomenama. Najbolje da cijelom Saboru odjednom da opomene, tako da umrtvi zastupnike, samo gasaju.

RE
realisticki
10:31 29.02.2020.

Plenković smatra da ima pravo podnijeti tužbe kao i svaki građanin, ali smatra i očekuje da ne mora nikome odgovarati za svoje postupke kao i svaki drugi građanin.. Vjerodostojna dvoličnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije