Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali zrakoplov

Pilotov sin: Moj otac nije odgovoran, on nije otmičar ni fanatik

malezija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
27.03.2014.
u 17:45

Ignorirao sam sve napise jer poznajem svojeg oca – kazao je 26-godišnji student

Nakon što su malezijski dužnosnici odbacili mogućnost kako je nestali malezijski avion imao mehanički kvar i da je otet, a prijatelj kapetana Zaharije Ahmada Šaha izjavio kako on zapravo nije bio u stanju letjeti zbog obiteljskih teškoća, oglasio se pilotov najmlađi sin Ahmad Seth (26).

Kazao je da je uvjeren kako njegov otac nije odgovoran za ono što se dogodilo s avionom na letu MH370.

– Na internetu sam čitao sve o svim ludim teorijama u vezi sa zrakoplovom, a uglavnom se odgovornost svaljivala na mojega oca. No, ignorirao sam sve napise jer oca poznajem. Možda nismo bili jako bliski jer je često putovao, ali razumijem ga i znam da nije otmičar ili politički fanatik kako su ga opisivali – kazao je 26-godišnji student lingvistike za New Strait Times.

Dodajmo da je tajlandski satelit u zoni potrage za nestalim malezijskim zrakoplovom otkrio oko tristo predmeta koji plutaju na površini mora. Satelit je snimke načinio 24. ožujka, dan nakon što je francuski satelit snimio 122 predmeta. Na snimkama tajlandskog satelita vide se predmeti veličine od dva do 15 metara. Ni ovaj put oni koji su analizirali snimke nisu sa sigurnošću mogli potvrditi da je riječ upravo o dijelovima zrakoplova na letu MH370. Potraga iz zraka obustavljena je zbog lošeg vremena, no brodovi su nastavili tragati za ostacima zrakoplova, ali bez ikakvih rezultata.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U međuvremenu, najveća kineska osiguravateljska kuća počela je isplaćivati odštete za 32 putnika na letu MH370 koji su kod njih bili osigurani. Sedam obitelji već je dobilo odštete, i to u iznosu od po stotinjak tisuća dolara.

Jedna odvjetnička tvrtka iz Sjedinjenih Država objavila je da će najvjerojatnije zastupati obitelji više od stotinu putnika iz nestalog zrakoplova. To su obitelji koje kane podnijeti tužbu protiv Malaysia Airlinesa i Boeinga.

>>Tajlandski satelit snimio 300 predmeta u moru: Jesu li s Boeinga?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije