Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko 150 ljudi

Peruanski domoroci oslobodit će turiste zatočene u prosvjedu zbog izlijevanja nafte

FILE PHOTO: A man shows oil contamination inside Block 192, a dormant Amazon oil field with a history of environmental spills
Foto: ALESSANDRO CINQUE/REUTERS
04.11.2022.
u 22:50

Turisti su zatočeni dok su plovili riječnim brodovima, a među njima su jednomjesečno dijete, osobe s invaliditetom i trudnica

Peruanska domorodačka skupina u petak je objavila da će osloboditi oko 150 turista koje je zadržala jedan dan prosvjedujući protiv navodnog nedjelovanja vlade nakon izlijevanja nafte u rijeku, prenose lokalni mediji. 

Skupina iz okruga Urarinas u amazonskoj pokrajini Loreto objavila je kako je cilj njihovog čina bio proširiti svijest o onečišćenju nastalom nakon izlijevanja više od 2 tisuće tona sirove nafte u rijeku Cininico iz naftovoda Norperuano. 

Taj naftovod izgrađen je prije četiri desetljeća, a premijer Anibal Torres optužio je domorodačko stanovništvo da su ga sami oštetili, prenosi BBC. 

Zatočeni turisti, među kojima ima Europljana i Amerikanaca, nisu ozlijeđeni ni fizički zlostavljani, prenose lokalni mediji. "Pravo i poštivanje života moraju prevladati. U tom svjetlu, osigurat ćemo sredstva kako bi se ljudi mogli vratiti svojim destinacijama. To će biti prije podneva", rekao je šef domorodačke skupine Watson Trujillo u petak ujutro.

Jedna od turistkinja, Angela Ramirez iz Perua, rekla je telefonom Reutersu da još nije čula nikakve informacije o vremenu oslobađanja. Turisti su zatočeni dok su plovili riječnim brodovima, a među njima su jednomjesečno dijete, osobe s invaliditetom i trudnica, rekla je.

Ona je za lokalne medije ranije izjavila da je grupa prvotno bila obaviještena da će biti pritvorena šest do osam dana ako ne bude rješenja, dodajući da su nekoliko puta bili nahranjeni.

U medijskim izvješćima navodi se da se broj zatočenih osoba kreće od 70 do čak 300, uključujući između 17 i 23 stranih državljana.

VIDEO: Otac pitao uređaj Alexa kako da se djeca prestanu smijati, odgovor ga šokirao: 'Udarite dijete u grlo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije