Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa Franjo:

Homoseksualce treba poštivati, ali rodna teorija u školama je neprihvatljiva

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.10.2016.
u 09:50

"Kada osoba koja je homoseksualac dođe pred Isusa, Isus sigurno neće reći da ode jer je homoseksualac'", rekao je Franjo novinarima u zrakoplovu na povratku iz Azerbajdžana.

Papa Franjo rekao je u nedjelju da se prema homoseksualcima i transseksualcima treba odnositi s poštovanjem, ali smatra da je poučavanje rodne teorije u školama neprihvatljiva indoktrinacija mladih ljudi.

"Kada osoba koja je homoseksualac dođe pred Isusa, Isus sigurno neće reći da ode jer je homoseksualac", rekao je Franjo novinarima u zrakoplovu na povratku iz Azerbajdžana.

Papa, koji je prije tri godine sada slavnom izjavom o homoseksualcima "Tko sam ja da im sudim?" izazvao golemu pozornost medija, kazao je da je kao svećenik, kao biskup, čak i sada kao Papa u pastvi imao ljude s homoseksualnim tendencijama, kao i one koji nisu uspjeli ostati čestiti kao što Crkva zahtijeva.  

"Ja sam ih pratio, doveo sam ih bliže Gospodinu", rekao je Franjo. "Neki od njih nisu uspjeli poštivati crkveni nauk, ali nikada nisam napustio nijednog. Ljude treba prihvaćati kao što ih je Isus prihvaćao", rekao je Franjo.

Papa je na susretima s katolicima u Gruziji i Azerbajdžanu rekao da je poučavanje rodne teorije u školama dio "svjetskog rata" protiv braka.

Ugrubo, rodna teorija je koncept po kojem ljudi mogu biti biološki muškarci ili žene, ali imaju se pravo identificirati kako žele.

"To je protuprirodno", rekao je Papa novinarima. "Jedno je imati tu tendenciju, tu opciju, čak i promjenu spola. Ali druga je stvar to poučavati u školama kako bi se promijenio mentalitet. Ja to zovem ideološkom kolonizacijom."

Papu su novinari pitali i ima li kakvu poruku za Amerikance uoči predsjedničkih izbora. "Tijekom političkih kampanja nikada ne kažem ni riječ", odgovorio je. "Narod je suveren. Rekao bih samo da dobro prouče prijedloge, mole i glasaju po savjesti".

Komentara 12

LP
ljerka.p2911
10:48 03.10.2016.

Homoseksualca treba poštivati jednako koliko i svakog drugog griješnika koji se kaje za svoj grijeh i više ne griješi. Kao što je Isus rekao Mariji Magdaleni: "Idi i ne griješi više." Dakle poštivati čovjeka koji se kaje i odriče svogaga grijeha, ali grijeh i griješnik koji u svomu grijehu tvrdokorno ustraje, proglašava ga normalnim, poželjnim i ne grijehom nisu dostojni poštovanja kao niti okorjeli kradljivac, ubojica, nasilnik, bludnik, preljubnik, općenito bezbožnik svake vrste; što pri tomu znači da nemamo pravo niti osuđivati niti griješnika, jer ta je stvar između njih i Stvoritelja, a ne na nama, dapače osudom drugog čovjeka sami činimo grijeh i idemo kontra Božije volje, ali zato imamo i pravo i dužnost osuđivati sam grijeh i prokazivati ga nenormalnim, griješnim, Bogu mrskim i zabranjemim ponašanjem, uostalom baš poput svakog drugog grijeha.

Avatar punkufer
punkufer
15:23 03.10.2016.

Nedavno je u Večernjem bio članak o tome kako je po Dalmaciji jedan peder zaražen HIV-om NAMJERNO širio tu smrtonosnu bolest. Kad su ga o tome pitali rekao je: "...nisam ih namjerno zarazio nego samo to tim ljudima nisam rekaokao na vrijeme..." "...su mi te osobe bile drage i nisam im rekao da sam zaražen HIV-om,,," To je najporemećeniji iskaz koji sam čuo u životu. Ali to nije sve: ovaj slučaj otkriva, ne samo, nevjerovatni promiskuitet među pederima već i kriminalne radnje, međusobne obračune širenjem zaraze, provale, lažne prijave policiji itd. http://www.vecernji.hr/vijesti/zarazeni-k-s-21-htio-sam-svojim-partnerima-reci-da-imam-sidu-clanak-92188 I sad nam takvi govore kako živjeti i odgajati djecu?

DU
Deleted user
13:28 03.10.2016.

takvi smo kakvi smo, dragi bog nas je sve stvorio i hetero i homosexualce i jos cudnija bica , ocito je sam imao razlog za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije