Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo su općine i gradovi kojima HEP neće naplatiti račune za struju za siječanj, veljaču i ožujak

Mjera se odnosi na stanovnike Petrinje, Gline, Siska i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko
26. siječnja 2021. u 20:35 0 komentara 1482 prikaza
Struja
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska elektroprivreda će otpisati potraživanja za mjesece siječanj, veljača i ožujak 2021. godine svim kućanstvima iz općina s popisa koji je utvrdio Stožer civilne zaštite. Napominju da će građani biti oslobođeni plaćanja troškova električne energije bez obzira na stupanj pretrpljene štete.

Mjera se odnosi na stanovnike Petrinje, Gline, Siska i Hrvatske Kostajnice te općina Lekenik, Sunja, Donji Kukuruzari, Majur, Dvor, Topusko, Gvozd, Jasenovac, Hrvatska Dubica, Martinska Ves, Pokupsko i Kravarsko.

Potres u Albaniji magnitude 3,9 Novi potres zatresao Albaniju: 'Horor', 'Kako sam se uplašio'

"Hrvatska elektroprivreda će navedenim krajnjim kupcima otpisati sva potraživanja vezana za isporučenu energiju te druga potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu energiju s pripadajućim naknadama. Također će otpisati i potraživanja u vezi s premještanjem priključaka na elektroenergetsku mrežu zamjenskih objekata na privremeni smještaj (kontejner, mobilna ili kamp kućica, pomoćni objekt na istoj lokaciji), uključujući izgradnju novog priključka na istoj lokaciji te kasnije premještanje priključka za potrebe napajanja obnovljenog, odnosno novog objekta.

Krajnjim kupcima kategorije kućanstvo čiji su objekti pretrpjeli štetu, a čiji je opskrbljivač HEP Elektra ili HEP Opskrba otpisat će se ukupan iznos računa za električnu energiju, a kupcima čiji je opskrbljivač netko drugo društvo izvan HEP grupe, neće se naplatiti dio računa koji se odnosi na naknadu za distribuciju i prijenos električne energije. I HEP Toplinarstvo će otpisati potraživanja navedenih kupaca kategorije kućanstvo za isporučenu toplinsku energiju u iznosu jedinstvenih računa, također za siječanj, veljaču i ožujak 2021", priopćeno je iz HEP-a.

 

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.