Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New York

Mučila se sa školom, a sada zarađuje 500.000 dolara godišnje – a tek joj je 15!

nina mintz
Foto: screenshot/youtube
26.02.2015.
u 11:04

Lani se posao utrostručio pa je od tadašnjih 50 klijenata danas broj narastao na 190

Noa Mintz 15-godišnjakinja je koja zarađuje više od većine svih nas. Prvi dojam o njoj govori kao o prosječnoj tinejdžerki koja nosi aparatić za zube, no zapravo ona je vlasnica agencije za dadiljanje koju je osnovala u kolovozu 2012. Prošlog ljeta zaposlila je direktoricu koja joj vodi agenciju dok ona sama pohađa nastavu.

Agencija unajmljuje prostor u zgradi na Manhattanu u New Yorku.

Noi je pomogao otac koji vodi privatno dioničko društvo i koji je ujedno i registrirani vlasnik agencije. Posudio joj je kapital, no očekuje povrat investicije kao i u bilo kojem drugom ulaganju.

Čak ni ideju Noa nije izmislila sama. Njezina majka rekla joj je da pronađe bolju dadilju za njihovu obitelj, u kojoj je osim Noe još troje braće i sestara. Kad je u tome uspjela, počela je pomagati majčinim prijateljicama da pronađu pouzdane babysitterice, piše CNN.

"Zabavljalo me upoznavati obitelji i tražiti dadilje s kojima će se dobro slagati", rekla je Noa koja je u to vrijeme pohađala 7. razred osnovne škole.

"Nisam očekivala uspjeh, ali sam odlučila pokušati", rekla je Noa koja živi na Upper West Sideu sa svojim roditeljima i troje braće i sestara.

Lani se posao utrostručio pa je od tadašnjih 50 klijenata danas broj narastao na 190. Najprije je naplaćivala uslugu 100 do 200 dolara.

"Nisam naplaćivala dovoljno, čak su mi i sami klijenti rekli da bi trebala naplaćivati znatno više", rekla je Noa jer svi traže dadilje na dulji rok. Danas naplaćuje 15 posto od godišnje plaće svake babysitterice. Početna plaća u New Yorku je 50.000 dolara godišnje.

Noa već sada zarađuje oko 500.000 dolara godišnje, no na tome ne planira stati. 

"Nisam odlikašica i definitivno sam se mučila sa školom, ali nakon što sam izgradila vlastiti posao, shvatila sam da biti nadaren za učenje nije isto kao i imati nos za posao. Iskoristila sam priliku da mi posao pomogne da dobijem više samopouzdanja u školi", rekla je Noa.

>> Hrvatski inovatori na malezijskoj izložbi inovacija i novih tehnologija osvojili 12 odličja

Komentara 15

DU
Deleted user
13:08 26.02.2015.

Nesposobni Hrvati nudi vam se recept dobre zarade a vi ništa. Iznajmite na Manhattanu u New Yorku poslovi prostor, zaposlite menađera koji vodi posao i ubirete. Jedino morate imati oca koji to može isfinancirati

LD
lefi_dz
12:05 26.02.2015.

..."nisam odlikašica i definitivno sam se mučila sa školom"...15 god ima... sad bi sebe probio šakom u glavu zašto čitam ove gluposti...

DU
Deleted user
17:17 26.02.2015.

Noa Mintz - pripadnica odabrane manjine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije