Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Hrvatski inovatori na malezijskoj izložbi inovacija i novih tehnologija osvojili 12 odličja

Rosa Ferinčević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.02.2015.
u 12:07

Najbolja hrvatska inovatorica ove godine bila je Rosa Ferinčević (na slici)

Deset hrvatskih inovacija i novih proizvoda ostvarilo je poslovni uspjeh i 12 vrijednih odličja na 14. malezijskoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2015. koja je održana u Putra World Trade Centru u poslovnom dijelu Kuala Lumpura, priopćio je Savez inovatora Zagreba.

Hrvatske inovativne tvrtke ostvarile dogovore o suradnji i isporuci novih proizvoda, također navode u priopćenju.

Cilj izložbe bio je usmjeren k povezivanju i suradnji poslovne i akademske zajednice, a poseban uspjeh u tom smislu ostvarile su tvrtke Citus d.o.o. i Live Good j.d.o.o. iz Zagreba koje su potpisale ugovor o suradnji s University of Malaya te isporuku prvih 10 softverskih paketa C@N Motion. Osnivačica tvrtke Live GOOD,  Anita Bušić, mag. molekularne biologije bit će vodeći istraživač na zajedničkom tripartitnom projektu,koji će sljedećih 12 mjeseci uz plaćeni doktorski studij voditi u Kuala Lumpuru, a rezultati istraživanja ugradit će se u hrvatski proizvod BodyRecog-FITNESS ASIA.
MTE ove je godine okupio velik broj inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe gdje je deset hrvatskih izložaka odlikovano s ukupno 12 nagrada. Najbolja hrvatska inovatorica ove godine bila je Rosa Ferinčević (na slici), tvrtka MARINALAB OPUS d.o.o. koja je za inovaciju Acidosalus Baby osvojila „Best Award“ (za jedan od sedam najboljih izložaka MTE 2015), a nagrađena je novčanom nagradom i zlatnom medaljom.

Zlatnu medalju osvojio je i g. Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS d.o.o. za inovaciju C@N eMOTION. 

Srebrne medalje osvojili su: ''ionizacijska tehnologija za snižavanje točke tečenja fosilnih goriva na nula stupnjeva Celzija bez upotrebe kemikalija'' Antuna Drvara; Tvrtka SUPERNOVA d.o.o. za inovaciju Sprava za bojanje uzoraka na kosi u jednoj ili više boja, u jednom NANOŠENJU inovatorice Anamarije Medved; Tvrtka HERBAFARM-MAGNOLIJA d.o.o. za inovaciju Herbafertil Darije Breitenberger i Maksa Udova; inovacija InfraredART Nade Žiljak i tvrtka CEI MIKROELEKTRONIKA d.o.o. za inovaciju Inteligentna odjeća s termo izolacijskim svojstvima,Dubravka Rogalea i Snjezane Firšt Rogale.

Brončanu medalju osvojili su: Mladi inovatori Jakov Soldić i Josip Horvat iz Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje za inovaciju MAGREG; MARINALAB OPUS d.o.o. inovatorice Rose Ferinčević za inovaciju Zubna pasta 3u1 i tvrtka PRIRODA LIJEČI d.o.o. inovatorice Mirjane Brlečić za inovaciju Nikel inovativni putni set kozmetike. Ista inovacija nagrađena je i posebnom nagradom AIA, Azijske asocijacije inovatora, pišu u priopćenju. 

>> HAMAG-BICRO otvara inovacijske programe u vrijednosti od 37 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije