Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNI LABORATORIJI

Otvorena Metalska jezgra, razvojno-edukaciji centar vrijedan 35 milijuna kuna

Foto: Međimurska županija
1/4
29.01.2021.
u 14:17

U suradnji s FSB-om i tvrtkom Izit izrađen je već 3D ispis plastičnog poklopca za medicinski robot Ronna

Na prostoru bivše vojarne u Čakovcu Međimurska županija osnovala je, opremila i otvorila Metalsku jezgru, prvu znanstveno-istraživačku ustanovu na području sjeverozapadne Hrvatske namijenjenu provođenju vrhunskih istraživanja i jačanju znanstvene izvrsnosti u metalnoj industriji.

Projekt je vrijedan 35,6 milijuna kuna.

- Širimo mrežu postojećih kontakata, ne samo na nacionalnoj već i na internacionalnoj razini. Predstavljamo Metalsku jezgru znanstvenim institucijama i razvojnim centrima radi razmjene iskustva i uspostave suradnje. Stvoreni su preduvjeti za Upisnik u znanstveno-istraživačke organizacije i akreditaciju laboratorija, što je neophodno za prijavu istraživačkih projekata i partnerstvo na znanstvenim projektima - rekao je ravnatelj dr. sc. Mario Šercer.

Uređeni su i moderni laboratoriji s opremom kakve nema u Hrvatskoj.

- Napravili smo značajan iskorak i digli smo ljestvicu ulaganja u znanje i inovacije na visoku razinu - rekao je župan Matija Posavec.

U suradnji s FSB-om i tvrtkom Izit izrađen je već 3D ispis plastičnog poklopca za medicinski robot Ronna koji se u KBC Dubrava koristi u neurokirurškim operacijama, a izrađen je i 3D ispis metalnih dijelova u suradnji s tvrtkom HS Produkt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije