Naslovnica Vijesti Svijet

Uhićen otmičar u Parizu, taoci na sigurnom

Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom, dodaje izvor.
12. lipnja 2018. u 18:49 21 komentara 7743 prikaza
Uhićen otmičar u Parizu, taoci na sigurnom
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

 Francuska policija spasila je dva taoca i uhitila muškarca koji ih je u utorak zatočio u maloj poslovnici u Parizu,objavile su francuske vlasti.

"Pojedinac je uhićen, a taoci su izvan opasnosti", napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb. 

"Njegovi zahtjevi bili su dosta nejasni i nekonherentni", istaknuo je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova. te je dodao kako je 'pregovarač imao poteškoća u razumijevanju'.

Muškarac je u maloj poslovnici u utorak  zatočio dva taoca i zatražio kontakt s iranskim veleposlanstvom kako bi poslao poruku francuskoj vladi, otkrivaju policijski izvori. 

Napadao ljude nožem u Parizu pa upucan drama u francuskoj Krenuo na policajce uzvikujući 'Ubit ću vas!' Potom su ga policajci ustrijelili

Područje oko incidenta u desetom okrugu Pariza zatvorila je policija, a na mjestu su i specijalne jedinice i vatrogasci kao i pirotehničari. 

Policija je  okružila dućan s računalnom opremomu koji je napadač ušao u poslijepodnevnim satima i udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. 

"Službenici će pokušati započeti pregovore s muškarcem", rekao je glasnogovornik policijskog sindikata Yves Lefebvre za televiziju BFM koja je prenijela da izgleda kako napad nije terorističke naravi. 

Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom, dodaje izvor. Navodno je među zatočenima jedna trudnica

Još uvijek se ne znaju pojedinosti o dobi, izgledu i nacionalnosti otmičara, no policija je otkrila i da je zatražio komunikaciju s iranskim veleposlanstvom kako bi prenijelo poruku francuskoj vladi. 

Emmanuel Macron POVEĆANJE KAPACITETA Macron upozorava na rizik od "sukoba" nakon iranske najave obogaćivanja uranija

 

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • prajdali100:

    Zar je moguće !!? Još se nije integrirao u francusko društvo !!!

  • hr.eu:

    Još jedan islamski terorista kakvih svaki dan ulazi u Hrvatsku stotine uz blagoslov utovljen briselskog anemičara koji ne želi poslati vojsku na granicu niti podići ogradu ili razvući žicu.

  • konzervativni_preporod:

    Je li opet riječ o štovatelju kurana