Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska invazija

Otkrivena dugo skrivena Putinova tajna: Planirao je Ukrajinu osvojiti u par dana

Russian President Vladimir Putin takes part in the 14th BRICS Summit via video link, in the Moscow Region
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
29.07.2022.
u 08:55

Vladimir Putin i njegovi najbliži suradnici bili su uvjereni da će Rusiji biti potrebna samo mala vojna snaga i nekoliko dana da sruše ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog

Detaljno istraživanje novinske agencije Reuters otkrilo je dokaze o dugotrajnoj operaciji Kremlja za infiltraciju tajnih agenata u Ukrajinu. Pet osoba koje su upoznate s pripremama Moskve za invaziju na Ukrajinu reklo je da su Vladimir Putin i njegovi najbliži suradnici bili uvjereni da će Rusiji biti potrebna samo mala vojna snaga i nekoliko dana da sruše ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi Sky News.

Tajnik Ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu, Oleksiy Danilov, rekao je da je Rusija imala agente u ukrajinskom sektoru obrane, sigurnosti i policije u vrijeme invazije. Drugi izvor rekao je Reutersu da su ruski agenti bili raspoređeni u nuklearnu elektranu Černobil prošle godine kako bi podmitili dužnosnike i pripremili preuzimanje vlasti bez krvi.

Ni Reuters ni Sky News ove navode ne mogu neovisno potvrditi.

Sudski dokumenti i svjedočenja otkrivaju da je černobilski šef sigurnosti, Valentin Viter, u pritvoru i da se protiv njega vodi istraga zjer je napustio svoju dužnost. Izvadak iz državnog registra predistražnih istraga također pokazuje da je Viter osumnjičen za izdaju, iako njegov odvjetnik tvrdi da je to neutemeljeno.

Izvori koji su upoznati s planovima Kremlja također su Reutersu rekli da Moskva računa na aktiviranje agenata spavača unutar ukrajinskog sigurnosnog aparata.

Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
09:36 29.07.2022.

Nije izreka vojskovođe već boksača, M. Tyson: Čovjek je pun planova dok ne dobije šaku u glavu!

AV
avangero
10:45 31.07.2022.

To mi svi vidimo da su se Putin i njegovi pijani generali precjenili i mislili ušetati u Ukrajnu kao na kazališnu predstavu, sad kad je pojeo gov.. nema povratka jer bi ga to koštalo glave, a i tako će gaa koštati samo treba malo prićekati, Ukraina će osloboditi svoju državu isto kao što smo i mi oslibodili koliko god srbadija navijala za ruse jer su u Hrvatskoj posisali pansad u Ukraini traže svoju sadisfakciju.

GL
glištun
10:32 29.07.2022.

Svi naivci vjeruju da svaki rat završava do Božića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije