Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Otac koji je bacio četvero djece s balkona kuće na Pagu tražio ukidanje istražnog zatvora

Otac (54) koji je bacio četvero maloljetne djece na Pagu, zatražio je da mu se istražni zatvor zamijeni mjerom zabrane prilaska djeci te javljanjem policijskoj upravi. Ukidanje pritvora tražio je zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud ga je odbio.
13. veljače 2020. u 08:54 1 komentara 1153 prikaza
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Odbijenicu Vrhovnog suda dobio je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili mogućnosti da dovrši ono što je ranije pokušao. Suđenje za četverostruki pokušaj ubojstva nastavlja se 18. veljače na Županijskom sudu u Zadru.

Ilustracija završena istraga Otac koji je djecu bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv   

"Navedena opasnost proizlazi iz dosadašnje osuđivanosti optuženika s obzirom na to da iz izvatka iz kaznene evidencije proizlazi da je osuđivan zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka i to presudom Općinskog suda u Zadru kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine s rokom provjeravanja od tri godine i iz koje proizlazi da je osnovano sumnjiv da je kaznena djela za koja se tereti u ovom postupku počinio za vrijeme trajanja roka provjeravanja" – navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Kuća na Pagu POTVRĐENA OPTUŽNICA Ocu s Paga prijeti maksimalnih 50 godina zatvora

Također, psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje ustvrdilo je kako je kod muškarca razvijen uznapredovali psihoorganski sindrom koji u svojoj podlozi ima hipertenzivni hidrocefalus. Zbog toga je indiciran neurokirurški zahvat te se smatra da je djelo počinjeno u stanju smanjene ubrojivosti. S obzirom na trajna oštećenja psihičkih funkcija, preporučuje se izricanje sigurnosne mjere obveznog psihijatrijskog liječenja. Samo liječenje nije razlog da se ukine pritvor jer potrebnu liječničku skrb može dobiti u zatvorskom sustavu, piše Zadarski.hr.

Monstrum s Paga PRIJETI 50 GODINA ZATVORA Još nije određen termin suđenja ocu monstrumu s Paga

Muškarac, 54-godišnjak, 28. veljače prošle godine bacio je svoju djecu u dobi od tri, pet, sedam i osam godina s terase s visine od 4,95 metara na betonsku podlogu. Djeca su izbjegla smrt zbog hitne medicinske intervencije. Otac je lišen slobode u prosincu prošle godine te je smješten u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode. 

1 / 4
Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • Tigar60:

    Koga bi sada bacio. Kazna za svako dijete po 40 godina.