Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena istraga

Otac koji je djecu bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.05.2019.
u 19:16

DORH je završio istragu dva i pol mjeseca nakon zločina. Oca čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece koja bi trebala biti podnesena za nekoliko dana

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv u vrijeme počinjenja djela, objavljeno je danas.

- Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv - rekao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, za N1.

DORH je završio istragu dva i pol mjeseca nakon zločina. Oca čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece koja bi trebala biti podnesena za nekoliko dana.

- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Ocu je, podsjetimo, određen istražni zatvor koji mu ističe za 12 dana te se i dalje nalazi u zatvorskoj bolnici, a njegov odvjetnik rekao je da će zbog zdravstvenih problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Ako bude podignuta optužnica, državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora.

Komentara 1

PR
prajdali100
19:50 16.05.2019.

Volio bih samo da ga sudi američko pravosuđe. Četverostruko teško ubojstvo u pokušaju!!!! Ma nema te !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije