Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI 50 GODINA ZATVORA

Još nije određen termin suđenja ocu monstrumu s Paga

Monstrum s Paga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
27.08.2019.
u 11:16

Djeca su nakon liječenja bila u stalnom kontaktu s mamom i pod nadzorom su centra za socijalnu skrb, te stručnih službi uz svu potrebnu pomoć.

Još uvijek nije poznat termin kada će se suditi monstroznom ocu koji je u veljači ove godine s balkona obiteljske kuće na Pagu bacio svoju djecu pokušavši ih ubiti.

Još 28.veljače ove godine je 54-godišnjak bacao s balkona s visine od pet metara jedno za drugim svoju djecu u dobi od tri do osam godina uslijed čega ih je troje zadobilo teške tjelesne ozljede, no termin suđenja unatoč vrlo brzo ispitana sva četiri svjedoka, još nije određen.

Cijela hrvatska javnost dodatno se šokirala nakon zločina kada se saznalo da su djeca ostala kod roditelja unatoč postojećoj prijavi i presudi za zanemarivanje i zlouporabu prava jednog djeteta, te stoga jer unatoč tome nije prepoznato da su djeca u opasnosti ostankom s ocem.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Djeca su nakon liječenja bila u stalnom kontaktu s mamom i pod nadzorom su centra za socijalnu skrb, te stručnih službi uz svu potrebnu pomoć.

Njihovom monstruoznom ocu sudit će se najvjerojatnije na jesen jer je Vrhovni sud tek jučer odlučio o njegovoj žalbi na pritvor. On je smješten odmah nakon zločina u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, odakle je u dva navrata svjedočio video linkom. Na zadarskom sudu pretpostavljaju da će mu suđenje započeti na jesen, no kad još uvijek ne znaju.

Prijeti mu 50 godina zatvora jer nije bio u neubrojivom stanju.

- U kaznenom predmetu protiv optuženika Josipa Rođaka zbog četiri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju je potvrđena optužnica, a predmet je jučer (26. kolovoza 2019. godine) vraćen s Vrhovnog suda Republike Hrvatske gdje se odlučivalo o žalbi optuženika na produljenje istražnog zatvora (žalba je odbijena). S obzirom da je predmet tek vraćen s Vrhovnog suda za očekivati je zakazivanje pripremnog ročišta na jesen, a točan termin još nije mogao biti određen - istakao je glasnogovornik zadarskog županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije