Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje čelnicima Karlovačke banke

Osumnjčenici i dalje s raznim smetnjama 'šetaju' po bolnicama u Karlovcu, Zagrebu, Dugoj Resi

Suđenje na Županijskom sudu u slučaju Karlovačke banke
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
13.06.2019.
u 14:39

Suđenje Miji Bursiću, Danku Seiteru i Sandi Cvitešić, bivšim čelnicima Karlovačke banke koji su prije 20 godina dali, ali i oprostili dio kredita poduzetniku Zdravku Pašaliću i danas je odgođeno

Suđenje Miji Bursiću, Danku Seiteru i Sandi Cvitešić, bivšim čelnicima Karlovačke banke koji su prije 20 godina dali, ali i oprostili dio kredita poduzetniku Zdravku Pašaliću, te banku oštetili za 13,5 milijuna kuna, nije na Županijskom sudu u Karlovcu počeo niti danas, 13. lipnja.

To je, zapravo sedma odgoda početak suđenja u čijem slučaju apsolutna zastara nastupa za desetak dana. Iako su već čitava trojka koju se sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti bila bolesna i s ispričnicama liječnika opravdavala svoj nedolazaka na sudske rasprve kako bi se postupak odugovlačio do zastre, bilo je zanimljivo poslušati koji je zdravstveni problem ovoga puta zadesio nekoga od osumnjičenika.

Danas je na sud došao samo prvookrivljeni Mijo Bursić. Danko Seiter koji je prošloga puta došao, ali je izbačen iz sudnice jer je čitavo vrijeme nešto komentirao i prigovarao, ovoga puta nije došao jer je imao zakazan pregled na Psihijatrijskom odjelu KBC Zagreb.

I Sanda Cvitešić bila je donedavna na Psihijatrijskom odjelu karlovačke Opće bolnice, ali je par dana prije ročišta otpuštena iz te bolnice i zaprimljena je u Specijalnu bolnicu za produženo liječnje u Dugoj Resi zbog novih problema sa zdravljem.

Naime, na psihijatrijskom odjelu karlovačke bolnice nije više imala što tražiti, obzirom da je i vještačenje psihijatra Gordana Arbanasa, koji je tražio sud, pokalo da je Sanda Cvitešić sposobna za sudsku raspravu.

Sutkinja Elma Kaleb Mamić zakazala je tri rasprave, jednu za drugom idućeg tjedna, zatražila je vještačenje liječnika o tome može li Sanda Cvitešić doći na sudsku raspravu, a inzistirala je i da Danko Seiter na iduću raspravu donese nalaz psihijatra kod kojega je bio na pregledu zakazanom baš na dan kada je bila zakazana i rasprava u ovom kaznenom postupku.

Suđenje Zdravku Pašaliću za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti počet će u odvojenom postupku.

Komentara 3

Avatar VinkoL
VinkoL
16:13 13.06.2019.

Vrlih li hrvatskih institucija, pa suđenje traje tek 20 godina! Malo ispod prosjeka... Jedino ak neko zapjeva bečarac izvjesnoj drugarici osuđen je u roku 3 minute, al od lopova budu i unuci poumirali prije nego "pravosuđe" završi postupak. Bravo.

BF
bf2
18:50 13.06.2019.

hrvatsko pravosuđe....iliti ona stara-neka institucije rade svoj posao :P

DU
Deleted user
15:33 13.06.2019.

A kao stoji proces s Krizevackom bankom? Jer i taj slucaj u zastari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije