Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTATAK KVORUMA

Ostavke predali i vijećnici Centra i Mosta, Gradsko vijeće nije održalo zadnju sjednicu

Split: Održana 12. Sjednica Gradskog vijeća Grada Splita
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
26.04.2022.
u 13:26

Za gradonačelnika će se, uz Ivicu Puljka iz Centra i nezavisnog Zorana Đogaša, kandidata HDZ-a, kandidirati Davor Matijević iz SDP-a, nezavisni Ante Franić, koji je na prošlim izborima bio kandidat SDP-a, a kako je u utorak najavio, Josip Markotić iz Mosta

Vijećnici Centra i Mosta podnijeli su ostavke na mjesta u Gradskom vijeću Splitu, nakon što je zbog nedostatka kvoruma prekinuta zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu. Ostavke su još ranije predali vijećnici HDZ-a i Tamara Visković iz Pametno pa će se izbori u Splitu održati i za gradonačelnika i gradsko vijeće. 

Za gradonačelnika će se, uz Ivicu Puljka iz Centra i nezavisnog Zorana Đogaša, kandidata HDZ-a, kandidirati Davor Matijević iz SDP-a, nezavisni Ante Franić, koji je na prošlim izborima bio kandidat SDP-a, a kako je u utorak najavio, Josip Markotić iz Mosta.
Da je pred nama turbulentna predizborna kampanja, svjedoči i današnja neuspješna sjednica Gradskog vijeća na kojoj nisu donesene odluke o održavanju izbora za gradske kotareve niti je odlučeno o intendantu HNK Split.

Sve je 'puklo' na odobrenju za kredit Split parkingu. Franić je napustio sjednicu i rekao da će on, bude li izabran za gradonačelnika, ugasiti tu gradsku tvrtku, a parkirališta dati u koncesiju privatnicima. Očito je kampanju započeo i Davor Matijević koji je predložio dopunu dnevnog reda točkama o izgradnji POS-ovih stanova na Žnjanu, smanjenju prireza i poreza na potrošnju, što nije usvojeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije