Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Osječaninu u Japanu 12 godina zatvora, izbjegao smrtnu kaznu

David Biondić optužen je da je zadavio jednogodišnjeg sina u Tokiju u studenom 2010.
05. travnja 2012. u 11:13 9 komentara 410 prikaza
\'PRESUDA1_Arhiva VL_Crn_0811\'
Foto: Arhiva VL

Vrhovni sud u Japanu potvrdio je kaznu od 12 godina zatvora Osječaninu Davidu Biondiću (29) za ubojstvo jednogodišnjeg sina u Tokiju u studenom 2010. godine. Biondić je sredinom ožujka sudu predao i drugu žalbu koja je ovom odlukom tamošnjeg vrhovnog suda odbijena. U iduća tri mjeseca Biondić će biti prebačen u kaznionicu. Japanska praksa podrazumijeva da se tek u posljednji trenutak obznanjuje u kojoj će kaznionici osuđenik izdržavati kaznu, objasnio je Berislav Živković, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova. 

Bilo je špekulacija i da će ga osuditi na smrtnu kaznu, što se u Japanu inače vrlo često događa čak i kada je u pitanju jednostruko ubojstvo. U zadnjih nekoliko godina 15-ak presuda za ubojstvo značilo je i smrtnu kaznu za osuđenoga. 

David je u Japan otišao prije sedam-osam godina, a tamo je upoznao suprugu.

– Kada je završio srednju školu, nije mogao naći posao u Osijeku pa je otišao u Japan. Prvo je konobario, dok se nije snašao – kazao nam je njegov poznanik. 

David je sin jedinac, otac mu je umro početkom rata, a njegovu majku susjedi opisuju kao vrlo dragu, osjetljivu i brižnu ženu koja je svojedobno radila i u osječkoj gimnaziji gdje je bila profesorica likovne kulture.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • Ugo Kajvez:

    Ako je ubio jedno godišnje dijete onda neka odleži kaznu u fukushimi ..............

  • liliZG:

    Zadavi vlastitog sina, kak će to njegova majka preživjeti uopće nije važno, pitanje je kako njegova žena preživljava što je ostala bez djeteta???

  • Toni50:

    ;Susjeda za majku ubojice – Ne znam kako će ona to preživjeti – kazala je tada susjeda. A ja se pitam kako če to on podnijeti 12 godina , jedno je sigurno postat če specijalista za Japanski mogao bi Faks ... prikaži još!s završiti i raditi u Japanu kao Hrvatski predstavnik da ne molimo vječno susjede da nam tamo prevode i tumače .... Nadalje šta isto zapažam ubvjek se osuđuje Kina i njene smrtne kazne .. Dok Japan-Amerika kao da je nema nikada se ni zabunom ne spomene kod jakih poštenih kritičarskih - demokrata !!!