Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadavio sina

Osječaninu u Japanu 12 godina zatvora, izbjegao smrtnu kaznu

\'PRESUDA1_Arhiva VL_Crn_0811\'
Arhiva VL
05.04.2012.
u 11:13

David Biondić optužen je da je zadavio jednogodišnjeg sina u Tokiju u studenom 2010.

Vrhovni sud u Japanu potvrdio je kaznu od 12 godina zatvora Osječaninu Davidu Biondiću (29) za ubojstvo jednogodišnjeg sina u Tokiju u studenom 2010. godine. Biondić je sredinom ožujka sudu predao i drugu žalbu koja je ovom odlukom tamošnjeg vrhovnog suda odbijena. U iduća tri mjeseca Biondić će biti prebačen u kaznionicu. Japanska praksa podrazumijeva da se tek u posljednji trenutak obznanjuje u kojoj će kaznionici osuđenik izdržavati kaznu, objasnio je Berislav Živković, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova. 

Bilo je špekulacija i da će ga osuditi na smrtnu kaznu, što se u Japanu inače vrlo često događa čak i kada je u pitanju jednostruko ubojstvo. U zadnjih nekoliko godina 15-ak presuda za ubojstvo značilo je i smrtnu kaznu za osuđenoga. 

David je u Japan otišao prije sedam-osam godina, a tamo je upoznao suprugu.

– Kada je završio srednju školu, nije mogao naći posao u Osijeku pa je otišao u Japan. Prvo je konobario, dok se nije snašao – kazao nam je njegov poznanik. 

David je sin jedinac, otac mu je umro početkom rata, a njegovu majku susjedi opisuju kao vrlo dragu, osjetljivu i brižnu ženu koja je svojedobno radila i u osječkoj gimnaziji gdje je bila profesorica likovne kulture.

Komentara 9

UK
Ugo Kajvez
12:01 05.04.2012.

Ako je ubio jedno godišnje dijete onda neka odleži kaznu u fukushimi ..............

LI
liliZG
12:02 05.04.2012.

Zadavi vlastitog sina, kak će to njegova majka preživjeti uopće nije važno, pitanje je kako njegova žena preživljava što je ostala bez djeteta???

TO
Toni50
11:57 05.04.2012.

;Susjeda za majku ubojice – Ne znam kako će ona to preživjeti – kazala je tada susjeda. A ja se pitam kako če to on podnijeti 12 godina , jedno je sigurno postat če specijalista za Japanski mogao bi Fakss završiti i raditi u Japanu kao Hrvatski predstavnik da ne molimo vječno susjede da nam tamo prevode i tumače .... Nadalje šta isto zapažam ubvjek se osuđuje Kina i njene smrtne kazne .. Dok Japan-Amerika kao da je nema nikada se ni zabunom ne spomene kod jakih poštenih kritičarskih - demokrata !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije