Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA PROCESOR

Optuženi za krađu vozila vrijednih 1,4 milijuna kuna

30.12.2008.
u 14:59

ZAGREB - USKOK je podigao optužnicu protiv Rolanda Kveštaka (36) te još 11 osoba koje tereti za krađu najmanje 24 automobila, vrijedna 1,4 milijuna kuna. Radi se o operativnoj akciji Procesor, a Kveštaka se tereti da je od veljače do svibnja 2008. u Zagrebu okupio i organizirao ostale optuženike te još neke za sada nepoznate osobe. Tako organizirana grupa, specijalizirala se za krađe automobila na području Zagreba i Sesveta, a uglavnom se radilo o vozilima marke audi, golf i passat, novije proizvodnje.

Kveštak se tereti da je pojedine optuženike angažirao kako bi nabavili specijalne elektroničke naprave za krađe automobila. Dio optuženika se pak tereti da je po gradu nalazio vozila koja su se zatim krala.

Modus operiranja bio je uvijek isti - pojedini optuženici bi provaljivali u vozila, dok bi ostali čuvali stražu, pazeći da ne naiđe policija ili neki slučajni prolaznik.

Ukradena vozila zatim bi odvozili do Kveštaka, koji je nalazio kupce za tako ukradene automobile. Vozila su odvozili u BiH. gdje su ih ili prodavali ili rastavljali na djelove. Jedan dio djelova s ukradenih automobila, optuženici su ilegalno prodavali i preko jednog poduzeća.

Grupa se tereti da je od 1. ožujka do 18. svibnja uspjela ukrasti 24 vozila. Osim toga optuženi su i za devet pokušaja krađa jer vozila, koja su htjeli ukrasti nisu mogli upaliti. (ija)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije