Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,4 PO RICHTERU

Opet se trese tlo, potres kod Siska: 'Jaki trzaj, stresla se kuća. Užas'

Potres
EMSC
06.01.2024.
u 22:21

Na aplikaciji EMSC iznova se javlja puno korisnika koji pišu da su osjetili potres.

Hrvatsku je u subotu navečer zatresao potres magnitude 2,4 po Richteru, prema podacima iz Europskog seizmološkog centra. Potres je zabilježen u 22:13, a epicentar je bio 45 kilometara jugo-jugoistočno od Zagreba i 16 kilometara zapadno-jugozapadno od Siska. Potres je bio na dubini od 10 kilometara.

Na aplikaciji EMSC iznova se javlja puno korisnika koji pišu da su osjetili potres. "Jaki trzaj, stresla se kuća. Užas", "Tutnjava i trešnja, uznemirujuće", "Podizanje zgrade, jak udar i trešnja", "Jako lijepo zatresao", pišu oni koji su osjetili potres.

Da podsjetimo, u četvrtak navečer, u 22:47, zabilježen je blagi potres u blizini Zagreba, prema informacijama Europskog seizmološkog centra. Magnituda potresa iznosila je 1,7, a epicentar se nalazio na dubini od 4 kilometra.

Potres se dogodio 48 kilometara jugoistočno od Zagreba i 6 kilometara od Siska u smjeru zapad-jugozapad. Stanovnici Zagreba i okolnih područja osjetili su kratkotrajno podrhtavanje tla, no izvješća o eventualnim štetama nisu pristigla.

VEZANI ČLANCI:

"Grozan osjećaj, užas", "Lagano podhrtavanje", "Samo zvuk, ništa strašno, osjetili smo mi i gore", "Buka i oštar trzaj", "Zvuk i jača vibracija", pisali su korisnici EMSC-a koji su osjetili potres.

VIDEO Snimili zastrašujuću "lavinu zemlje": Klizište aktivirano potresom u Japanu odnijelo sve pred sobom

Ključne riječi

Komentara 6

LI
Libela
22:28 06.01.2024.

Ne uznemirujte javnost! Potresi ispod 4,0 R nisu vrijedni spomena.

Avatar iznos_predam__M
iznos_predam__M
00:20 07.01.2024.

2.4..? Dajte najte… Veci potres nastane kad sused Joža štepa susedu Baru na krevetu u zgradi do nas…

PE
Pešća
14:29 07.01.2024.

Potres 1,7???? Dakle, širenje neutemeljenog straha i panike među građanima jest prekršaj opisan u prvom članku Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira "... na nedozvoljen način remeti mir, rad ili normalan način života građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost ili ometa kretanje građana..." i takvo djelo kažnjivo je novčanom kaznom i izuzetno kaznom zatvora. Ovaj i ovakvi članci (odnosno njihovi autori, pravne osobe i odgovorne osobe u pravnim osobama), rekao bih, potpuno ispunjavaju uvjete za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije