Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon uhićenja

Odvjetnik bivšeg župana: 'Matija Posavec je u lošem stanju. Odrekao se plaća na koje ima pravo'

Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se  nakon parlamentarnih izbora
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.09.2021.
u 14:08

Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se - rekao je zamjenik župana Međimurske županije

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije kazao je kako stvari funkcioniraju posve normalno u županiji nakon uhićenja sad već bivšeg župana Matije Posavca. 

Podsjećamo, on je uhićen u petak pod sumnjom za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna i pogodovanje pri zapošljavanju. On je dao ostavku na svoju poziciju i u subotu priznao USKOK-u djela koja mu se stavljaju na teret. 

- Naravno da smo svi bili iznenanđeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok. Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo - kazao je Grivec za N1. 

Objasnio je kako njih dvojica nisu pričali o uhićenju. 

- Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se - rekao je.

Davorin Zlatarek, odvjetnik Matije Posavca kazao je da je Posavec u lošem stanju i žao mu je. Prema njegovim riječima, on ne razmišlja za sad o politici i odrekao se prava na plaću koje ima, te nije još donio odluku o aktiviranju saborskog mandata.

VIDEO: Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

 

Komentara 27

PO
polifonije
15:28 15.09.2021.

Drug je bio dugogodišnji đak velikog kriminalca čačića i svog oca i kao jedan od ključnih kotača u velikoj međimurskoj mafiji koja pljačka Međimurje desetljećima. Svi to znaju, institucije koje su očito dio tog pothvata i mladima ostaje samo iseljavanje

AD
adminka
15:20 15.09.2021.

On u Sabor? Pa zar nije priznao primanje mita i namještanje zapošljavanja? Pa tu ne vrijedi onaj stari izgovor: nije kriv dok mu se ne dokaže.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:04 15.09.2021.

Most priprema humanitarni koncert jer je ovo za Grmoju teska nepravda i igrokaz. Grmoja kaze da je covjek nevin i ako covjek prizna korupciju a Grmoja kaze da je nevin onda je grmojeva zadnja. A svako zna da je Most protiv korupcije to su zadnje postenjacinje na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije