Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jozo Dragić

Odbijen prijedlog smjene ravnatelja škole u kojoj se dogodilo žigosanje djevojke

Zadar: Jozo Dragić, ravnatelj škole u kojoj je učenik žigosao učenicu dao izjavu medijima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
06.03.2019.
u 17:42

Nakon što je prije mjesec dana, učenik prvog razreda srednje škole, žigosao slovo "u" svojoj kolegici iz razreda, mnogi su predlagali smjenu ravnatelja škole

Nakon što je prije mjesec dana, učenik prvog razreda srednje škole, žigosao slovo "u" svojoj kolegici iz razreda, mnogi su predlagali smjenu ravnatelja škole, piše 24 sata.

Među njima je bila i ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak, a ravnatelj škole Jozo Dragić tada je izjavio kako je riječ o dječjoj igri. Školski odbor sada je jednoglasno odbio prijedlog njegova smjenjivanja.

- Nisu prihvatili prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlogu inspektora. Sada je na potezu viša instanca - rekao je za HRT Radio Zadar Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije.

>>Adem Shala, otac žigosane djevojke iz Zadra

>>Ravnatelj Jozo Dragić o žigosanju

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar navijač
navijač
19:02 06.03.2019.

Treba provoditi zakone a ne skidati glave.

Avatar Grunf
Grunf
20:30 06.03.2019.

nitko nije kriv i ništa se u biti nije ni dogodilo. Ne dozvolimo da nam netko drugi ukazuje kako da odgajamo našu djecu

KO
koriolis
22:39 06.03.2019.

Konačno nešto normalno u hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije