Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica smrti

Od subote uz Večernjak knjiga kolumni fra Zvjezdana

fra Zvjezdan Linić
Foto: ''
05.12.2014.
u 14:45

“Samo ljubav liječi” štivo je za svakodnevno promišljanje

Ove nedjelje, 7. prosinca, navršava se godinu dana od smrti jednog od najpopularnijih i najomiljenijih hrvatskih svećenika fra Zvjezdana Linića. Još jučer, u njegovoj “Kući susreta Tabor” u Samoboru, počela je, u povodu obilježavanja prve obljetnice, četverodnevna duhovna obnova pod nazivom “Isuse, dobroto beskrajna”, koju vodi nasljednik patera Zvjezdana Linića fra Ivan Matić.

O značaju blagdana

– Ova će duhovna obnova biti u spomen na fra Zvjezdana, a na sam dan njegova preminuća u franjevačkoj crkvi u Samoboru u 18.30 sati bit će slavljena misa, a nakon mise bit će prigodni molitveno-meditativni susret na spomen fra Zvjezdana – rekao nam je fra Ivan Matić, voditelj “Kuće susreta Tabor”.

U povodu prve obljetnice smrti popularnog karizmatika, Večernji list objavio je knjigu njegovih kolumni pod nazivom “Samo ljubav liječi”, koje je fra Zvjezdan Linić pisao za Večernjak od 2010. do 2013. Točnije, riječ je samo o jednom dijelu kolumni, koje se odnose na blagdane, njihovo značenje i simboliku te o osobama (papama, svecima...) o kojima je fra Zvjezdan pisao u te tri godine. Tekstovi fra Zvjezdana duhovno su štivo iznimne vrijednosti, jednostavni i pitki, a istodobno duboki i meditativni, poticajni za svakodnevno promišljanje smisla života, traženja nade i produbljivanja vjere u vremenu u kojemu živimo. Ne manjka im aktualnosti pa ih upravo taj izričaj suvremenosti približava čitatelju. S druge strane, evanđeoska i biblijska utemeljenost daje im onu dimenziju vječnosti, za kojom suvremeni čovjek itekako žudi. “Samo ljubav liječi“ fra Zvjezdana Linića knjiga je koja propituje stvarnost i potiče ljudsku savjest da svakoga dana bude sve bolja i bolja. A sve prožeto ljubavlju prema Bogu i čovjeku, koje je fra Zvjezdan Linić zagovarao i svakodnevno živio. Knjiga će se moći kupiti uz Večernji list od subote 6. prosinca po cijeni od 29,90 kuna.

Umro na “glasu svetosti”

Pater Zvjezdan Linić omiljen je ostao i nakon svoje smrti pa na njegov grob na samoborskom groblju dolaze stotine štovatelja, a u Taboru se redovito odvijaju duhovne obnove tijekom cijele godine. Mnogi vjernici ostavljaju svoja svjedočanstva o molitvama i zagovoru fra Zvjezdanu, nakon čije se smrti pronijelo da je umro na “glasu svetosti”, što bi po nekima mogao biti i početak procesa za beatifikaciju. HRT i Večernji list poklanjaju Taboru 500 primjeraka dokumentarnog filma o fra Zvjezdanu Liniću autorice Ljiljane Bunjevac Filipović.

Foto: VLm

>>Na grobu fra Zvjezdana Linića danas gori stotinu svijeća

>>Zvjezdan Linić: I svećenik se može zaljubiti, ali ne smije u 'akciju'

Komentara 2

Avatar Ada
Ada
15:17 05.12.2014.

Bože, daj nam mnogo takvih svećenika kao što je bio fra Zvjezdan! I mnogo takvih ljudi kao što je on bio! Imali bismo raj zemaljski. Fra Zvjezdane, moli za nas!

VE
verica2
11:30 06.12.2014.

Kako bi tek porastao profit Styrie da dođe do beatifikacije! Zvjezdanove knjige, molitvenici, medaljice s njegovim likom........... O tome kako bi beatifikacija utjecala na rejting novinara koji je tako neumorno forsira ne treba ni govoriti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije