Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE

Od danas vrijede nove cijene goriva. Benzin i dizel znatno poskupjeli

Šibenik: Od pono?i nove ve?e cijene goriva na benzinskim postajama u Republici Hrvatskoj
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
30.01.2024.
u 06:46

Benzin je tako poskupio za četiri centa te se s 1,38 eura po litri popeo na 1,42, dok je dizel poskupio 5 centi pa je tako njegova cijena od danas 1,43 eura po litri

Od danas su na snazi nove cijene goriva, odluka koju je jučer Vlada donijela na održanoj telefonskoj sjednici. Znatnije je poskupljenje uslijedilo nakon razdoblja manjeg pojeftinjenja, a nove cijene bit će na snazi iduća dva tjedna. 

Benzin je tako poskupio za četiri centa te se s 1,38 eura po litri popeo na 1,42, dok je dizel poskupio 5 centi pa je tako njegova cijena od danas 1,43 eura po litri. Plavi dizel poskupio je koliko i benzin, za četiri centa po litri, dok je UNP za spremnike i za boce poskupio po 2 centa te danas iznosi 1,17 eura po kilogramu, odnosno 1,73. 

Ove cijene goriva vrijedit će sljedeća dva tjedna te će građani od potencijalnih novih porasta cijena nafte biti zaštićeni.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Plenković o izboru Turudića: 'Presudila je zrelost u nastupu, dosadašnje iskustvo, program'


 

Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
12:19 30.01.2024.

Lijepo ste stavili sliku s cijenama, litra dizela 1,90 znam da je to kao fol premium, ustvari to je minimalna kvaliteta dizela za vozila s Euro V i novijom normom, jer ako točite ovaj obični u takva vozila sigurno će vam se uskoro upaliti lampica ček endžin. I sada, dragi naš Plenki, jedan radnik koji ima 760 eura netto može sebi mjesečno od plaće kupiti 400 litara dizela. Znaš li ti druže Plenki koliko litara dizela može sebi kupiti jedan građanin i radnik Austrije, Njemačke i tako dalje? E moj narode.

SU
SULUD
08:58 30.01.2024.

Čuj 5 centi. Po birtijama ostavljam 50 centi bakše

G1
Gustav 13
07:15 30.01.2024.

Prvo pojeftini pa znatno poskupi, koja je to shema ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije