Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVAKUACIJA IZ DOMA

Umjesto u sanitetu, 13 zaraženih štićenika u invalidskim kolicima gurali do bolnice

evakuacija zaraženih štićenika Doma u Koprivnici
Foto: Marko Horvat
1/10
22.04.2020.
u 16:44

Svi zaraženi štićenici oko 15 sati evakuirani su iz Doma u koprivničku Opću bolnicu, a prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima iako je rečeno da će ih se prevesti u sanitetu

Čak 16 novooboljelih u Koprivničko-križevačkoj županiji, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite u Koprivnici. Riječ je o 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici u kojem je do danas bilo ukupno osmero oboljelih. Jedna novozaražena je iz primarne zdravstvene zaštite.

U Domu za starije u Koprivnici ovog je časa ukupno 23 oboljelih od COVID-19. Svi zaraženi štićenici oko 15 sati evakuirani su iz Doma u koprivničku Opću bolnicu, a prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima iako je rečeno da će ih se prevesti u sanitetu. Dom je od bolnice udaljen 300-tinjak metara.

Dr. Draženka Vadla: “Jučer smo uzeli 20-ak briseva u Domu, na žalost, 15 je pozitivnih. Fokusirani smo ovog časa na štićenike u stacionarnom dijelu Doma za starije i nemoćne”.

Kreće dezinfekcija i čišćenje kompletnog prostora, najavljuje dr. Vadla i kaže da će vjerojatno biti još pozitivnih. “Uzet ćemo briseve oko 80 štićenika iz Doma pa ćemo vidjeti kakvo je stanje kod njih”, kaže dr. Vadla.

Ukupno je u Koprivničko-križevačkoj županiji dosad zaraženo 49 osoba.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice, kaže kako je trenutačno hospitalizirano šestero bolesnika zaraženih koronavirusom i dobrog su stanja.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
15:00 22.04.2020.

Tko je ravnatelj doma u Kc,nije valjda Skaricic

Avatar Damating
Damating
17:35 22.04.2020.

I šta da su ih odgurali, po lijepom vremenu 300 metara? Jel smak svijeta?

CR
crohumans
14:43 22.04.2020.

Tko je unio virus u dom hitno ustanoviti gdje ga je pokupio ? Ako ga je pokupio nemarom - doživotni zatvor !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije