Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petra Laszlo

Obrat: oslobođena mađarska novinarka koja je nogom udarala izbjeglice

Ilustracija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.10.2018.
u 23:33

Vrhovni sud u utorak je ocijenio da njezin potez, iako moralno neispravan, nije predstavljao vandalizam

Mađarska televizijska novinarka koja je nogom udarala migrante koji su 2015. bježali od policije u utorak je oslobođena.

Petra Laszlo ranije je na prvostupanjskom i drugostupanjskom sudu osuđena na uvjetnu trogodišnju kaznu zatvora jer je u rujnu 2015. u jeku migrantske krize udarila migranta s djetetom u naručju.

Snimke su izazvale val osuda u vrijeme kad je Mađarska ionako bila pod udarom kritika za svoju politiku prema migrantima.

Vrhovni sud u utorak je ocijenio da njezin potez, iako moralno neispravan, nije predstavljao vandalizam.

Radilo se o "prekršaju, te se kazneni postupak treba obustaviti", zaključio je sud.

Snimateljica je nakon incidenta dobila otkaz.

Pogledajte video migranata na GP Maljevac:

Ključne riječi

Komentara 25

ZI
zimerman
05:09 31.10.2018.

Bolja je od Mirka Filipovića !!! Mirko je jednim udarcem noge obarao ljude a ona je jednim udarcem noge zaštitila mnoge mađarice od silovanja . Ujedno je tim istim udarcem poslala poruku islamistima da u mađarsku nemogu ući bez dozvolele . Svaka joj čast , treba je poslati na Hrvatsku granicu da pokaže našim novinarima kako se razgovara sa muhamedovcima.

Avatar krkcro
krkcro
00:00 31.10.2018.

pred sud bi trebalo onu njemacku babetinu a ovoj dati nagradu

KI
kit1772
01:03 31.10.2018.

kad bilo kod drugi koji bjezi od policije biva zaustavljen od strane gradjanina onda je on heroj a kad migranti koji bjeze od policije bivaju zaustavljeni onda je taj gradjanin najgori na svijetu i sude mu. logika stvari danas - migranti su postali zasticena vrsta sto je samo dokaz da ih neko namjerno pusta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije