Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju i potoke

Objavljen registar: Ovo su ministarstva s najviše nekretnina!

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.01.2014.
u 14:10

Rekorder po broju nekretnina u vlasništvu ministarstava je Ministarstvo obrane s čak njih 6704, a samo jednu nekretninu u registar su prijavili Ministarstvo rada i Ministarstvo turizma.

Rekorder po broju nekretnina u vlasništvu ministarstava je Ministarstvo obrane s čak njih 6704, na drugo mjesto smjestilo se Ministarstvo socijalne politike i mladih sa 3031 nekretninom, a slijedi Ministarstvo branitelja sa 2416 nekretnina. Samo jednu nekretninu u registar su prijavili Ministarstvo rada i Ministarstvo turizma.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom danas je na svojim internetskim stranicama objavio Registar državne imovine u koji je ukupno upisano 362.628 nekretnina, a čijim se pretraživanjem može vidjeti koje su nekretnine u vlasništvu svakog pojedinog ministarstva.

Ministarstvo branitelja ima 2416 nekretnina

Ministarstvo branitelja Predraga Matića u Registar je prijavilo 2416 nekretnina, od kojih je 2407 stambenih objekata, dvije su nekretnine na korištenju državne uprave te imaju tri poslovna prostora. Ministarstvo financija Slavka Linića ima prijavljenu 201 nekretninu, od kojih je 195 građevina koje koristi državna uprava, a četiri su građevine ili građevinska zemljišta.

Ministarstvo gospodarstva Ivana Vrdoljaka ukupno ima samo tri poslovna prostora. Ministarstvo graditeljstva Anke Mrak Taritaš prijavilo je 37 nekretnina, od kojih je 36 poslovnih prostora, a zadnji je vojarna "Ražine" u Šibeniku registrirana kao "nekretnina koju koristi tijelo državne uprave".

Državnom uredu Ministarstvo kulture, na čijem čelu je Andrea Zlatar Violić, prijavilo je 33 nekretnine. Jedno "građevinsko zemljište ili građevinu" imaju u Zagrebu, 12 nekretnina prijavili su kao one "koje koristi državna uprava" te imaju 20 poslovnih prostora.

Ministarstvo poljoprivrede ima vinograd i oranicu u Borovu

Ministarstvo obrane Ante Kotromanovića prijavilo je čak 6704 nekretnine. Od toga je 3226 poslovnih prostora, a 3478 stambenih objekata. Ukupno 115 nekretnina prijavilo je Ministarstvo poljoprivrede Tihomira Jakovine. Pod "građevinsko zemljište i građevinu" prijavili su vinograd i oranicu u Borovu, pet je nekretnina koje "koristi tijelo državne uprave", imaju 94 poslovna prostora i 15 stambenih objekata.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića prijavilo je uredu 177 nekretnina. Pedeset šest nekretnina nalazi se u kategoriji "građevinsko zemljište i građevina", imaju 72 poslovna prostora i 48 stambenih objekata. Čak 1339 nekretnina posjeduje Ministarstvo pravosuđa Orsata Miljenića od čega je 308 "građevina i građevinskog zemljišta", 225 ih koristi tijelo državne uprave, imaju čak 327 poljoprivrednih zemljišta, 125 poslovnih prostora, 113 stambenih objekata i 60 "šuma i šumskog zemljišta".

Ministarstvo socijalne politike ima potok i šumu

Ministarstvo rada Miranda Mrsića prijavilo je samo jednu nekretninu u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara, i to zgradu u kojoj se nalazi. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije Branka Grčića prijavilo je samo četiri poslovna prostora.

Ukupno 3031 nekretninu ima Ministarstvo socijalne politike i mladih na čijem čelu je Milanka Opačić. Pod vrstu "građevinsko zemljište i građevina" prijavili su 474 nekretnine, a posjeduju i četiri javna vodna dobra, u što spada potok u Čibači, šuma u Malom Bukovcu, jezero u Mirkovcu i voda u Putnikovići. Ministarstvo je prijavilo i devet nekretnina koje koristi tijelo državne uprave, 1840 poljoprivrednih zemljišta, 246 poslovnih prostora, 88 stambenih objekata i 289 šuma i šumskog zemljišta. Ministarstvo turizma Darka Lorencina prijavilo je samo zgradu u kojoj se nalazi njegovo sjedište.

MUP ima pašnjak

Ministarstvo unutarnjih poslova Ranka Ostojića u svom popisu ima 256 nekretnina, od čega je 251 koristi tijelo državne uprave. Dvije nekretnine upisalo je pod "građevinsko zemljište i građevinu" i to je pašnjak u Imotskom te šuma u Rupi, a ima još dva poslovna prostora. Ministarstvo uprave Arsena Bauka upisalo je samo dvije nekretnine koje koristi u Zagrebu.

Ukupno pet nekretnina prijavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, a svi od njih poslovni su prostori. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića prijavilo je 28 nekretnina u svojem vlasništvu. Od toga je šest nekretnina koje koriste tijela državne uprave, 21 poslovni prostor i jedan stan u Zagrebu.

Ministarstvo zdravlja u vlasništvu ima 111 nekretnina i sve su prijavljene kao poslovni prostori. Ministarstvo obrazovanja Željka Jovanovića prijavilo je sedam nekretnina od čega ih je pet prijavljeno kao "građevinsko zemljište ili građevina" te jedan stambeni objekt.

Hrvatske šume upravljaju dvorom

U Registru su popisana i 24 rezidencijalna objekta ili vile od kojih je za većinu zadužen Državni ured za upravljanje državnom imovinom. To su vile na Brijunima, Hvaru i u Dubrovniku te rezidencije u Zagrebu, dok su druge prijavili Hrvatski institut za povijest, Ured vijeća za nacionalnu sigurnost, Ured predsjednika Republike Hrvatske, a za kuću s dvorom i zgradom u Virovitici brinu se Hrvatske šume.

>>Vlada na internetu objavila popis svih državnih nekretnina!

>>Ured predsjednika Josipovića ima vikendicu i vinograd u Samoboru

Komentara 3

AL
Alkana
15:24 15.01.2014.

Mene bi više zanimalo koliko i kakve nekretnine imaju ministri i političari i njihove obitgelji.

C6
crni 6
14:55 15.01.2014.

Nisu to nikakva ministarstva.To su sekretarijati!

AN
andrijacatch
14:48 15.01.2014.

Halo! MORH ima 18000 zaposlenih. Ako se odbije administracija, zapovjedništva i pomoćno osoblje imamo negdje 12000 borbenog sastava. Dakle 2 vojnika - jedna nekretnina. Ovo ne postoji nigdje na svijetu. MORH bi trebao postati ministarstvo nekretnina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije