Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među najvećima u Hrvatskoj

Objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u gospodarsku zonu Crno

Zadar: Marjana Botić zapriječila ulaz vijećnicima u zgradu gradske uprave
Dino Stanin/PIXSELL
17.03.2023.
u 14:58

Ulagače bi trebale privući poticajne mjere i olakšice koje će, analizirajući iskazani interes i uvjete na tržištu, definirati Grad Zadar - najavili su danas iz zadarske gradske uprave.

Grad Zadar, osnivač Gospodarske zone Crno, danas je objavio Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u gospodarsku zonu Crno. Budućim investitorima na raspolaganju je 5 kaseta ukupne veličine 25 ha opremljenih kompletnom komunalnom infrastrukturom.
Uvjeti gradnje i korištenje prostora u zoni detaljno su utvrđeni Prostornim planom uređenja Grada Zadra te Urbanističkim planom uređenja Gospodarske zone Crno.

Cjelokupno područje zone inače obuhvaća površinu od gotovo 400 ha što ovu Poslovnu zonu svrstava među najveće u Hrvatskoj.
- Atraktivnost zone leži u njezinoj izvrsnoj prometnoj povezanosti i geostrateškom položaju; spojena je na brzu cestu i autocestu Zagreb – Zadar – Split, od Zračne luke udaljena je tek 3 km, od pomorske luke Gaženica - 4 km. Nadomak Zone leži urbana aglomeracija Zadra, grada koji je spona sjevera i juga Hrvatske i dinamično turističko središte.

Ulagače bi trebale privući poticajne mjere i olakšice koje će, analizirajući iskazani interes i uvjete na tržištu, definirati Grad Zadar - najavili su danas iz zadarske gradske uprave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije