Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvaljuju Bogu

Obitelj teško stradale djevojke iz Zagrađa podigla križ

martina rukavina (1)
Foto: Dušan Mirković/PiXSELL
1/5
22.09.2013.
u 18:50

U selu Zagrađu, nedaleko Pleternice danas je požeški biskup dr.Antun Škvorčević blagoslovio križ koji je podigla obitelj 20 –godišnje Martine Rukavina.

U selu Zagrađu, nedaleko Pleternice danas je požeški biskup dr.Antun Škvorčević blagoslovio križ koji je podigla obitelj 20 –godišnje Martine Rukavina. Ona je prije šest godina teško stradala u prometnoj nesreći na putu do škole. -Podizanje križa željeli smo zahvaliti Bogu za Martinin život. Mi smo proteklih godina prošli teški križ i hvala svima, i Bogu i ljudima, koji su nam na tom putu pomogli – kazao je Mijo Rukavina, Martinin otac.

U uvodu blagoslova križa biskup je pozdravio nazočne, posebno obitelj Rukavina i obitelj Mihaljević čija je kći Katarina smrtno stradala u istoj nesreći. -U onom trenutku prije šest godina izgledalo je toliko mračno i toliko teško da nismo shvaćali što nam se događa. Ali radostan sam da je nakon šest godina obitelj Rukavina shvatila kako nijedan križ nije besmislen pa ni onaj koji se dogodio u onoj nesreći s djecom koja su nastradala, ako je osmišljen.

Ovaj križ je znak je nečega mučnoga, besmislenoga i teškoga, nego znak sjedinjenja ljudske patnje s Isusom Kristom i njegovim križem. Radujem se što se u križu prepoznali smisao svoje patnje. U svetu misu i Isusovu žrtvu želimo unijeti sve naše patnje i trpljenja pa i ovu koja se dogodila prije šest godina – istaknuo je biskup Škvorčević koji je nakon blagoslova služio misno slavlje u mjesnoj crkvi.

Blagoslovu križa uz rodbinu i prijatelje obitelji Rukavina nazočili su brojni Zagrađani te požeško- slavonski župan Alojz Tomašević i pleternički dogradonačelnik Domagoj Katić.

>>Martina Rukavina, koja je prije 5 godina ispala iz busa, maturirala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije