Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Obersnel se spustio alpinističkim užetom i otvorio "Ki Challenge"

obersnel (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
04.09.2010.
u 11:20

Zaradio je pljesak okupljenih, kao i hrvatske himalajke, osvajačice Mt. Everesta, sestre Darija i Iris Bostijančić

- Adrenalina je bilo, kao i uvijek u ovakvim prilikama , no nije me bilo strah jer mi nije prvi put - kazao je jutros riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nakon što se po alpinističkom užetu spustio na čvrtso tlo Korza, pred zgradu gradske uprave. Ipak je priznao da mu nije bilo svejedno u trenutku kad je prešao rub zgrade i viseći na užetu krenuo najprije horizontalno, a tek potom se počeo spuštati na sredinu Korza gdje je unatoč , kako sam kaže, "svojih previše kilograma", elegantno doskočio.

Zaradio je pljesak okupljenih, kao i hrvatske himalajke, osvajačice Mt. Everesta, sestre Darija i Iris Bostijančić koje su se prije njega rutinirano spustile na Korzo. Uže je bilo postavljeno između krovova zgrada gradske uprave i Robne kuće RI, a pripremu i osiguranje "spusta" odvijalo se pod budnim okom članova riječke HGSS -a u koje gradonačelnik ima veliko povjerenje. Dok su trajale pripreme Obersnelova supruga u obližnjem je kafiću mirno čitala novine i ispijala čaj, no kad je počelo spuštanje po užetu svaki je novi metar približavanja tlu svog supruga na užetu pomno pratila.

Spuštanjem po užetu, Obersnel je otvorio 8. pustolovnu utrku Ki Challenge 2010. koja je startala pet minuta kasnije, Organizator utrke je Društvo za sportove u prirodi Ad natura koje je i za ovu godinu u stazu utrke uvrstilo nova područja riječkog zaleđa s ciljem ukazivanja na mogućnosti za razvoj sve popularnijih pustolovnih sportova i te vrste turizma.

U utrci sudjeluje 28 dvočlanih timova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji će danas preći 66 kilometara po stazi koja vodi od Rijeke preko kanjona Rječine do Grobnika i Grobničkog polja, Platka pa u Gorski kotar do Omladinskog i jezera Lepenice i Bajer do Fužina gdje je cilj utrke. Sudionici će morati pokazati vještine u različitim sportovima u prirodi - kanjoningu, brdskom biciklizmu, trekingu, plivanju , splavarenju i orijentaciji , a pravila nalažu da timovi u određenom vremenu moraju proći kroz sve discipline i kontrolne točke noseći sa sobom svu propisanu opremu, hranu i tekućinu.

Komentara 34

FE
Felicijen
17:04 04.09.2010.

A da se proba istim putem popeti?

MU
mala ulica
19:44 04.09.2010.

Hvala. Ni meni neide ni iz džepa ni u džep. Bolje bi živjeli da gredu delat.

UT
utatica
16:50 04.09.2010.

kaj taj još uvijiek nije u bajbuku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije