Naslovnica Vijesti Crna kronika

Obećali joj veliku donaciju ako im na račun uplati novac

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te da budu oprezni prilikom komunikacije putem interneta
04. prosinca 2018. u 09:51 8 komentara 1168 prikaza
policija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Žena (51) iz Brestovca kraj Požege prijavila je policiji da je u srpnju ove godine na svoj e-mail dobila poruku od nepoznate osobe koja joj je obećala donirati veći novčani iznos ako joj uplati novac na račun, što je ona i učinila te u nekoliko navrata uplatila ukupno više od 15 tisuća kuna.

traktor Istraga policije Uplatio nekoliko tisuća eura kapare za traktor, otputovao u Francusku po njega i shvatio da je prevaren

Nakon toga nepoznata ju je osoba nagovarala na daljnje uplate te je shvatila da je prevarena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave. Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te da budu oprezni prilikom komunikacije putem interneta. Mnogi počinitelji virtualnim se prostorom koriste za nezakonito pribavljanje imovinske koristi, a nerijetko i za počinjenje ostalih kaznenih djela.

Facebook OPREZ Ne nasjedajte! HNB upozorava na lažnu nagradnu igru

– Molimo građane da sve osobe s kojima dolaze u kontakt prethodno identificiraju, odnosno provjere njihovu vjerodostojnost, a ako  smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, da događaj prijave policiji na broj 192 – pozivaju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • okvarbud:

  obavezno treba potraziti strucnu pomoc u jednoj zdrastvenoj ustanovi.

 • Vlaskoulicanec:

  Ha, ha, ha, pomamila se kruha bez motike i ostala bez gaća! Pravo joj budi... A i treba dobra doza idiotizma da nasjedneš na te mailove!

 • Avatar fidelio
  fidelio:

  Već dugo vremena omiljena mi je uzrečica: "Poštenog čovjeka ne možeš prevariti." Onaj tko svojim rukama zaradi novac, teško se od njega odvaja, a i dobro zna da ga nitko neće dati tek tako.