Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetska prijevara

Obećali joj veliku donaciju ako im na račun uplati novac

policija
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.12.2018.
u 09:51

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te da budu oprezni prilikom komunikacije putem interneta

Žena (51) iz Brestovca kraj Požege prijavila je policiji da je u srpnju ove godine na svoj e-mail dobila poruku od nepoznate osobe koja joj je obećala donirati veći novčani iznos ako joj uplati novac na račun, što je ona i učinila te u nekoliko navrata uplatila ukupno više od 15 tisuća kuna.

Nakon toga nepoznata ju je osoba nagovarala na daljnje uplate te je shvatila da je prevarena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave. Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare te da budu oprezni prilikom komunikacije putem interneta. Mnogi počinitelji virtualnim se prostorom koriste za nezakonito pribavljanje imovinske koristi, a nerijetko i za počinjenje ostalih kaznenih djela.

– Molimo građane da sve osobe s kojima dolaze u kontakt prethodno identificiraju, odnosno provjere njihovu vjerodostojnost, a ako  smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, da događaj prijave policiji na broj 192 – pozivaju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Komentara 8

OK
okvarbudovič
11:18 04.12.2018.

obavezno treba potraziti strucnu pomoc u jednoj zdrastvenoj ustanovi.

Avatar fidelio
fidelio
11:53 04.12.2018.

Već dugo vremena omiljena mi je uzrečica: "Poštenog čovjeka ne možeš prevariti." Onaj tko svojim rukama zaradi novac, teško se od njega odvaja, a i dobro zna da ga nitko neće dati tek tako.

GR
grodar
11:10 04.12.2018.

hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije