Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama prekida kampanju zbog posjeta bolesnoj baki

Barack Obama s djedom Stanleyjem Armourom Dunhamom i bakom Madelyn Lee Payne Dunham u New Yorku za vrijeme studija
Foto: Ap
28.10.2008.
u 21:26

Demokratski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država Barack Obama prekinut će u četvrtak i petak kampanju zbog posjeta 85-godišnjoj baki na Havajima koja je iznenada oboljela, najavio je njegov glasnogovornik Robert Gibbs, prenosi AP.

Madelyn Payne Dunham, Obamina baka s majčine strane, jedna je od najvažnijih osoba u njegovu životu. Nakon što ga je napustio otac, malog Baracka odgajali su majka i njezini roditelji.

Zdravstveno stanje kandidatove bake u posljednjih nekoliko tjedana znatno se pogoršalo. Umjesto predizbornih skupova planiranih za četvrtak u Wisconsinu i Iowi, Obama će održati zamjenski u Indianapolisu nakon kojeg će krenuti na Havaje.

Demokratski kandidat predizbornim aktivnostima u finišu kampanje vratit će se u subotu. Prema posljednjoj Reutersovoj anketi, dva tjedna uoči izbora 4. studenoga, Obama pred republikancem Johnom McCainom ima osam postotnih bodova prednosti.

Među "vjerojatnim" biračima mladi senator iz Illinoisa ima podršku 50 posto ispitanika, dok vijetnamski veteran McCain može računati na 42 posto podrške birača. U odnosu na prethodnu anketu, Obama je povećao vodstvo za dva posto.

(M.Mik.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije