Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vandoren i leko

Novo izvješće EK – Hrvatskoj ostalo još deset zadataka

'European Union envoy to Croatia Paul Vandoren talks during an interview with Reuters in Zagreb November 22, 2011.  REUTERS/Nikola Solic (CROATIA - Tags: POLITICS PROFILE)'
Reuters/PIXSELL
12.10.2012.
u 15:54

Hrvatska mora posvetiti "posebnu pozornost" poglavljima Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava te Pravda, sloboda i sigurnost

Šef izaslanstva EU Paul Vandoren predstavio je sveobuhvatno izvješće o monitoringu o pristupnim pripremama Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i ostalim zastupnicima na zatvorenoj sjednici. Hrvatska je sa 51 zadaće u proljetnom izvješću Europske komisije došla na deset preostalih zadataka u izvješću objavljenom u srijedu.

Hrvatska mora posvetiti "posebnu pozornost u sljedećih nekoliko mjeseci" iz područja koja pokrivaju tri najteža poglavlja – Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i sigurnost. Daljnji napredak posebno se traži u pripremama za korištenje sredstava iz strukturnih fondova EU, restrukturiranju brodogradnje, jačanju vladavine prava nastavkom provedbe hrvatskih obveza na poboljšanju javne uprave i pravosudnog sustava, učinkovitom sprječavanju i borbi protiv korupcije te u upravljanju vanjskim granicama.

– Veleposlanik EU predstavio je izvješće EU, ono je pozitivno, apsolutno pozitivno, ono je podstrek za sve institucije RH, uvjeren sam da ćemo sve ono što smo obećali kao narod i kao društvo svojim referendumom ispuniti do proljeća iduće godine i da će Hrvatska biti poželjna članica EU, od 1. srpnja biti u obitelji zemalja EU, naše obveze su zapravo naša potreba za reformama i to je zapravo neminovnost i da to ostvarimo – rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

>> Nitko iz SDP-a nije bio na raspravi u Bruxellesu o monitoringu RH

Komentara 3

DU
Deleted user
16:12 12.10.2012.

novi zadaci nikada neće prestati dolaziti.....

Avatar madcap
madcap
16:14 12.10.2012.

Nekim od tih točaka bi "posebnu pozornost" trebala posvetiti čitava EU, a ne samo Hrvatska.

OB
-obrisani-
17:18 12.10.2012.

Mislim da bi ta poglavlja neki članovi EUa trebali iznova polagati..Osobito Slovenija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije