Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena na prijedlog Vilija Beroša

Novi šef Upravnog vijeća splitskog KBC-a je liječnik koji je splitsku kardiologiju doveo u red

Split: Klinički bolnički centar Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 16:39

Hvaljeni stručnjak dr. Mate Petričević u godinu je dana, nakon prelaska s Rebra, riješio listu čekanja na splitskoj kardiokirurgiji, gdje su se prethodno nagomilali problemi, a ravnatelj prof. Julije Meštrović nakon te je akvizicije ponosno isticao kako je riječ o novoj paradigmi u KBC Split

Na prijedlog ministra Vilija Beroša, Vlada RH smijenila je dr. Jugoslava Bagatina s mjesta predsjednika Upravnog vijeća KBC Split, a novim predsjednikom imenovan je dr. Mate Petričević, pročelnik Zavoda za kardiokirurgiju. Beroš se na ovaj potez odlučio nakon inspekcijskog nalaza u splitskom KBC-u koji je vrvio od nepravilnosti. Petnaest liječnika s Firula u radno je vrijeme obavljalo zahvate u privatnim poliklinikama pa je tako napravljeno 25 operacija u vrijeme dok su liječnici koji su ih radili trebali biti na svom radnom mjestu u bolnici. Jedan je doktor privatno radio za vrijeme bolovanja. Dio ih je radio u privatnim ordinacijama bez dopuštenja ravnatelja. 

Hvaljeni stručnjak dr. Petričević u godinu je dana, nakon prelaska s Rebra, riješio listu čekanja na splitskoj kardiokirurgiji, gdje su se prethodno nagomilali problemi, a ravnatelj prof. Julije Meštrović nakon te je akvizicije ponosno isticao kako je riječ o novoj paradigmi u KBC Split. 

"Činjenica je sa svjedočimo nizu pritužbi na funkcioniranje sustava i od pacijenata i od djelatnika bolnice te poraznom nalazu zdravstveno-inspekcijskog nadzora. Detektirano nepoštivanje radnih obveza osim što je neprihvatljivo, ima dodatnu težinu u kontekstu lista čekanja. Stoga, imenovanje novog predsjednika Upravnog vijeća splitske bolnice logična je odluka jer je u kratkom vremenu pokazao pozitivne rezultate u organizaciji, posebice potpunog rješavanja liste čekanja u svom odjelu kao i u području upravljanja ljudskim resursima te ima volju unaprijediti procese u KBC-u Split s pacijentom u fokusu. To je jedini razlog zašto je dr.sc. Mate Petričević imenovan na tu poziciju. Svi koji žele dobro splitskoj bolnici i pacijentima koji joj gravitiraju nemaju razloga sumnjati u novi izbor predsjednika Upravnog vijeća", stoji u Beroševom obrazloženju. 

Znači li smjena na čelu UV-a ujedno i skoru smjenu ravnatelja prof. Julija Meštrovića, vidjet će se uskoro. Iz MIZ-a opovrgavaju dodatne kadrovske promjene

Komentara 1

DU
Deleted user
16:43 07.03.2023.

Nije to samo u Splitu. I u mome gradiću , kamenom i pored mora, liječnici te naruče popodne , ali privatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije