Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Novi prijatelji naučili su je jesti štapićima i osnovne kineske fraze

'16.08.2010., Radovan- Petra Lackovic osvojila broncanu medalju za Hrvatsku na svjetskom natjecanju u geografiji odrzanom na Tajlandu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
16.08.2010.
u 15:25

– Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu odabrala sam geografiju jer mi je to najdraži predmet, od petog razreda osnovne škole – kaže Petra

Najbolja maturantica Varaždinske županije još nije ni proslavila tu laskavu titulu, a već je osvojila brončanu medalju, na 8. Svjetskoj olimpijadi u geografiji, među 104 mladića i 16 djevojaka, dakako, iz cijelog svijeta.

– Presretna sam, i jedno i drugo su mi veliki poticaj za nastavak obrazovanja te nagrada za uloženi trud – skromno će Petra Lacković, koja je u mislima već na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na koji se upisala da bi studirala – geografiju. Dodala je da joj je geografija najdraži predmet od petog razreda osnovne škole, kada je prvi put pobijedila na županijskom i bila na državnom natjecanju. – Od onda pa sve do četvrtog srednje bila sam na natjecanjima u geografiji – objašnjava Petra zahvalivši nastavnicima u osnovnoj školi te prof. Mirjani Zagorc, koja joj je bila mentorica, u Drugoj gimnaziji. Bez obzira na to, poziv u hrvatsku reprezentaciju nije očekivala. Olimpijada je održana u Taipeiju, glavnom gradu Tajvana. Neopterećena rezultatom, veselila se što će posjetiti tu daleku zemlju. – Bilo me strah aviona jer sam prvi put letjela, ali, uz podršku obitelji, ipak sam odlučila prihvatiti izazov – objasnila je. To joj je, dodaje, najljepše iskustvo te da je od medalje važnije što je upoznala brojne vršnjake iz ciejlog svijeta. Prije puta uključila se i na Facebook kako bi se lakše javljala obitelji, ali i povezala s novim prijateljima koje je upoznala u Tajvanu.

– Tako ćemo najlakše ostati u vezi, a stvarno bih voljela da Tajvanke koje su se brinule o nama dođu k meni, u Radovan – kaže. Tajvan će joj ostati u lijepom sjećanju. Naučila je jesti štapićima, kušala ebrojne specijalitete, popela se na drugu po visini zgradu na svijetu, naučila kineske fraze. Njezina medalja visjet će u sobi u kojoj je više od 300 pehara i medalja, koje je tata Josip osvojio trčeći maraton i polumaraton. – Imam puno medalja, no ova ima poseban sjaj – ponosi se Josip svojom kćeri, a majka Anica presretna je što se vratila živa i zdrava. Njezinim će stopama možda brat Dominik, koji će u peti razred, i sestra Patricija, koja će u treći u Drugoj gimnaziji. Oboje vole geografiju i već sudjeluju na natjecanjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije