Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Novi medijski udar na Međugorje

15.09.2006.
u 19:54

Stupanje na dužnost kardinala Tarcisija Bertonea, koji je na mjestu državnog tajnika Svete Stolice zamijenio Angela Sodana, bila je nova prigoda za medije s jugoistoka Europe da naglase njegov skeptičan stav o međugorskom fenomenu. Neki to čine s takvim žarom kako se čini da je samo pitanje trenutka kad će hodočašćenje u Međugorje biti zabranjeno. Dakako, možda to i jest njihova namjera. No, činjenice su ipak malo drukčije. Spomenimo ukratko samo neke. Kao što je poznato, Katoličkoj crkvi se ne žuri te još nije dala konačni sud o međugorskim ukazanjima Majke Božje.

No treba jasno reći, da je u ovih 25 godina postojao jak razlog da ta zbivanja proglasi prijevarom, ona bi to davno učinila. Zašto to nije učinila, možda su zaslužni i brojni svjetski znanstvenici, liječnici i teolozi, koji su svojim temeljitim i brojnim ispitivanjima ustanovili da su vidioci zdrave i normalne osobe koje su uistinu doživjele nešto nadnaravno. Dakle, da ne lažu i ne manipuliraju! Osim toga, brojni su tzv. plodovi međugorskih ukazanja: od obraćenja i zaređenja do čudesnih ozdravljenja.

Unatoč tomu, “rat” zagovornika i protivnika Međugorja još uvijek traje i vjerojatno se neće završiti ni kad Crkva donese pravorijek o ovom fenomenu. Teško je reći kad će se Sveta Stolica napokon očitovati, ali to zasigurno neće biti u skoro vrijeme. Ona je, naime, tek potaknula osnivanje nove komisije za Međugorje.

Koliko je poznato, ta će komisija biti u okrilju Biskupske konferencije BiH, ali će imati međunarodni karakter, tj. neki njezini članovi bit će stranci. Tek kad oni, nakon mukotrpnog posla, iznova prouče i ispitaju međugorska zbivanja, tada možemo očekivati stav Vatikana. Do tada nitko ne može tvrditi da je službeni crkveni stav o Međugorju negativan. Bez obzira na trenutačnu skepsu novoga državnog tajnika!

Na kraju ostaje pitanje, zašto se mnogi upiru zatrti nešto što milijunima ljudi donosi smiraj, duhovnu okrepu, ljepotu…?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije