Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tehnologija

Robot izvršio egzekuciju ubojice iz Dallasa! 'Nije bilo drugog načina...'

robot Dallas
Foto: Nacionalna garda
1/6
08.07.2016.
u 19:06

– Vidjeli smo da ne postoji druga opcija nego da koristimo robot na koji je stavljen eksploziv kako bi izvršili detonaciju točno tamo gdje je bio osumnjičenik. Sve druge opcije dovele bi u veliku opasnost ostale policajce – rekao je šef policije David O.Brown

Miran prosvjed protiv policijske brutalnosti u središtu Dallasa, koja je u posljednja dva dana rezultirala smrću dvoje Afroamerikanaca, pretvorio se u krvoproliće u kojem je ubijeno pet, a ranjeno šest policajaca. Među napadačima bilo je najmanje dvoje snajperista, a jedan od njih identificiran je kao 25-godišnji Micah Johnson koji je gnjevan pucao po bijelim policajcima.

Kako bi neutralizirali napadača, američka policija koristila je robot s eksplozivom, javljaju američki mediji. – Vidjeli smo da ne postoji druga opcija nego da koristimo robot na koji je stavljen eksploziv kako bismo izvršili detonaciju točno tamo gdje je bio osumnjičenik. Sve druge opcije dovele bi u veliku opasnost ostale policajce – rekao je šef policije David O.Brown dodajući da je osumnjičeni preminuo zbog detonacije bombe. 

Navodno je riječ o modelu Northrop Grumman Andros F6A ili F6B koji standardno koriste policija i vojska za svoje potrebe. Robot je vrlo prilagodljiv i može se poprilično razlikovati ovisno o konfiguraciji ruku i senzora koji su ugrađeni u njega.

Roboti za odlaganje bombi inače se rutinski koriste kako bi smanjili moguće štete na časnike i civile, ali i kod razoružavanja i neutraliziranja mogućih eksploziva na određenom području. Roboti su često opremljeni vlastitim eksplozivnim punjenjima koja nisu predviđena za likvidaciju, već za detoniranje drugih bombi na određenom području. 

Ovo je, čini se, prvi put da američka policija koristi robot kako bi neutralizirala napadača. Isto "oružje" trebalo je biti korišteno i prošle godine kada je sjedište policijske postaje u Dallasu napao naoružani muškarac koji je sa sobom imao eksploziv. Iako je robot bio pripreman, likvidaciju su na kraju ipak izvršili snajperisti. 

>>Identificiran jedan od napadača koji je sudjelovao u napadu na policajce u Dallasu

Komentara 46

MA
@Marsijanac
21:36 08.07.2016.

Pogledajmo statistiku u USA. Oko 1600 bijelaca je ubijeno od strane crnaca svake godine. Crnci ubijaju bijelce u prosjeku 18 puta vise nego obratno.Oko milijun bijelaca je ubijeno ,napadnuto ,opljackano ili silovano od strane crnaca svake godine. Oko 90 % rasnih zlocina pocinjeno je nad bijelcima.Crnci pocine7.5 puta vise rasnih zlocina nego bijelci, iako crnci sacinjavaju samo 1/7 bijele populacije.Crnci pocine 9 x vise silovanja nego bijelci,19 x vise pljacki,u njihovim naseljima je 35 x vise nasilja nego u bijelim,itd

Avatar mason
mason
20:15 08.07.2016.

I ovaj robot je rasist. Ubija neduzne crnce.

Avatar @promatrač
@promatrač
19:45 08.07.2016.

Je li robot bijelac i je li isto pogino ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije