Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ništa nije važnije od naknada od 1200 kn u Nadzornom odboru

Vijećnik Radak (HSU) neće na sjednicu, a Gaćina (HSP) kritizira kolege kojima je jedino zanimljivo to čiji su direktori
08. ožujka 2010. u 20:15 0 komentara 8 prikaza
'za dalmaciju......021106.....sibenik.... radak...predsjednik...stranke....umirovljenika.... snimio hrvoje jelavic'
Foto: 'Photoshop'

Političke smicalice i usmjerenost većine lokalnih političara mahom prema vlastitoj koristi već godinama ometaju boljitak Šibenčana. To će se vjerojatno nastaviti i danas, za kada je najavljena sjednica Gradskog vijeća Šibenika koja bi se na temelju jučerašnjih istupa nekih političara mogla održati u krnjem sastavu ili se pak uopće ne održati.

– Ja sutra u znak prosvjeda neću biti na sjednici Gradskog vijeća. Hrvatska stranka umirovljenika neće se zadržati na ovom. Povući ćemo i druge poteze, ali o tom potom – kazao je jučer Mirko Radak (HSU), šibenski vijećnik. Radak je uvrijeđen jer je vijećnik M. Mišković Casper (HSS) na prošloj sjednici GV-a kazao da je nedopustivo da HSU u vrijeme recesije barata sa 2,2 milijuna kuna te što gradonačelnik A. Županović nije razgovarao s njim u vezi s potporom prijedlogu Statuta grada Šibenika.

– Mišković je izrekao golemu laž s obzirom na to da stranka iz proračuna dobiva samo 15.000 kuna. Usto, dolaskom nove vlasti izgubili smo povlasticu besplatna korištenja prostorija udruge – dodao je Radak. Ipak, jasno je da su predmet previranja u GV-u dva različita prijedloga statuta, za čije je današnje prihvaćanje potrebna većina od najmanje 14 vijećničkih ruku.

– Njima je u ovoj državi i gradu sve divno i krasno, a jedino im je važno čiji su direktori i nadzorni odbori, odnosno naknade od 1200 kuna – kazao je jučer vijećnik Ante Gaćina (HSP) kritizirajući pak HDZ. Ni prozvani vijećnik M. M. Casper vjerojatno danas neće biti na GV-u – zbog viroze.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.