Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I tako svaki dan

Nije mu teško: Ovaj ravnatelj škole svima treba biti uzor

Školske torbe
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
06.11.2018.
u 08:38

Vidosav Kolarević već četrnaest godina svoje učenike dovozi u školu i nakon nastave razvozi ih kućama te dnevno pritom prijeđe više od 140 kilometara.

Ravnatelj osnovne škole "Milan Vučićević-Zverac", iz sela Bratljevo u Srbiji mnogima može poslužiti kao primjer. Naime, Vidosav Kolarević već četrnaest godina svoje učenike dovozi u školu i nakon nastave razvozi ih kućama te dnevno pritom prijeđe više od 140 kilometara.

- Ravnateljski posao je poprilično stresan, ali me učenici uvijek razvesele i napune pozitivnom energijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, što su učili, kakve su im ocjene, ali i o tome tko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo - kaže za Blic omiljeni ravnatelj kojem su djeca nadjenula nadimak Učo.

On ustaje prije zore kako bi na vrijeme stigao iz raštrkanih zaseoka prevesti mališane u školu. Nije mu teško te ima želju još mnogo godina voziti svoje učenike u već dotrajaloj Ladi Nivi koju su 2007. godine dobili od poljskog veleposlanstva.

- Mnogo nam je značila ta donacija jer bez nje bi pojedini učenici morali pješačiti i po 15 kilometara u jednom smjeru. No strahujemo do kada će vozilo izdržati jer je prešlo već 260 tisuća kilometara, i to po izrazito nepristupačnom terenu - naglasio je Učo koji nerijetko preveze i ponekog mještana Bratljeva.

- Razvezem djecu kućama i u povratku uvijek uzmem nekog mještana ako ga sretnem na putu. Jednom sam povezao baku na čiju sam pretpostavku da sam domar, odgovorio kako radim kao ravnatelj škole. Ona me pogledala gotovo razočarano i rekla: "Pa dobro, nije ti ni to loše". Uvijek me slatko nasmiju. To su jako dobri ljudi koji se žrtvuju da bi školovali djecu i moja je obaveza da im pomognem koliko god mogu - zaključuje Kolarević. 

Pogledajte i video - Učenik prijetio učiteljici s pištoljem

Ključne riječi

Komentara 3

AR
Armagedon
16:57 06.11.2018.

pa svaka čast čovjeku iz koje god države bio

Avatar Celzijus
Celzijus
20:00 06.11.2018.

Delaju to i poneki ravnatelji u HRVATSKOJ, ali to nije "vest" za ovaj smrdoljubni portalčić.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
08:51 06.11.2018.

opet vesti iz drzave agresora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije