Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo rješenje

U školi zabranili nositi torbe, mladić na urnebesan način pokazao kako nositi knjige

Djevojčica
Foto: Thinkstock
28.10.2018.
u 12:24

Jacob Ford ne slaže se s politikom škole koja je zabranila učenicima da nose torbe između satova nastave jer su loše za njihovu kralježnicu

Nakon što je jedna srednja škola u engleskom gradu Spaldingu zabranila učenicima da nose torbe, jedan je učenik pronašao rješenje kako će nositi knjige u školu.

Naime, 17-godišnji Jacob Ford ne slaže se s politikom škole koja je zabranila učenicima da nose torbe između satova nastave jer učenici mogu zadobiti ozlijede kralježnice zbog teških torbi koje nose na ramenima, piše Metro.

Škola im preporučuje tako da knjige koje trebaju nose na rukama u drugu učionicu, no Jacobu se to ne sviđa pa je on pronašao novo rješenje.

Svoje knjige sada nosi u pletenoj košari ili pak mikrovalnoj pećnici kao znak protesta, a napisao je i veliki esej u kojem objašnjava da bi mogli postići kompromis.

No, nakon svog mirnog prosvjeda Jacob je na dva dana suspendiran iz škole jer je odbio predati mobilni telefon s kojim je majku obavještavao kako se prema njemu odnose u školi.

– Jacobov protest je bio vrlo miroljubiv i vjerujem da ima pravo na svoje mišljenje. Vjerujem u slobodu govora i jako sam ponosna na njega što stoji iza onoga u što vjeruje. S mikrovalnom ili bez nje – rekla je njegova majka Tracy.

S mladićem su se složili i brojni roditelji djece koja pohađaju istu školu.

– Bila sam izvan sebe kada sam čula za ovu zabranu. Smiješna je. Kako uopće stići negdje na vrijeme ako moraš nositi sve te knjige u rukama, pogotovo primjerice u sanitarnim čvorovima – rekla je majka koja u istoj školi ima dvoje djece.

Ravnatelj škole Steven Wilkinson kaže pak kako situacija nije onakva kakvom se prikazuje.

– Imamo učenika koji se ponaša vrlo neprimjereno i koji je sankcioniran u skladu s pravilima škole. Ono što me najviše razočaralo je kako se roditelj divi ponašanju svoga sina – rekao je on.

>> Otac preko kamere gledao kćer kako spava, šokiralo ga ono što je vidio pokraj krevetića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije