Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE SASTAVLJAO KATEGORIJE?

Roditelji bijesni zbog školskog upitnika: 'Nagrade su potpuno neprimjerene i seksualiziraju djecu'

Foto: Screenshot/Google Maps
15.10.2018.
u 09:36

Upitnik su učenicima dali prije tjedan dana i o tome nisam ništa znala sve dok ga nisam vidjela na stolcu u kući, rekla je razočarana majka

Učenici završnih razreda britanske škole Highfields u Derbyshireu dobili su poziv da među sobom izaberu najbolje učenike koji će dobiti nagradu. No roditelji učenika kritizirali su školu zbog nekih neprimjerenih kategorija.

Tako su se među pitanjima o tome tko najviše nalikuje na neku zvijezdu, tko je najpametniji, najsmješniji... našla i sporna pitanja o tome tko ima najbolju stražnjicu ili tko najviše koketira.

– Upitnik su učenicima dali prije tjedan dana i o tome nisam ništa znala sve dok ga nisam vidjela na stolcu u kući. To je amerikanizirana ideja koja se temelji na seksizmu i popularnosti – rekla je Jane Gretton (52), razočarana majka troje djece i dodaje kako se ovime šalje potpuno pogrešna poruka, javlja Daily Mail.

– Nagrade su neprimjerene i seksualiziraju djecu – smatra Gretton koja je poslala prosvjedno pismo ravnateljstvu škole.

Ravnatelj Andrew Marsh u odgovoru je napisao kako je on odnedavno u ovoj školi te da nije bio upoznat s upitnikom i godišnjim nominacijama. Rekao je i kako ''godišnjak'' neće ići u tom formatu.

Pogledajte i video: Zmija pala na radnike banke

Komentara 8

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:31 15.10.2018.

Dobrodošli u ljevičarsku pedoprogresivnu utopiju..

RI
rightside
12:15 15.10.2018.

a mozda da pitate odgovornog,, anemicnog,, pa neka javnosti to razjasni kad je toliko pritiskao da to tako bude? ili to njega ne smijete pitat jer je zabranjeno postavljat pitanja koja otkrivaju istinu,,bilo o ovom bilo o borg grupi, ili svorinicu, ili zaposljavanju kuma u diplomaciji ili zaposljavanju sve moguce rodbine na finim mjestima,,)))))) da ne velim o "smicalicama" oko afere sms ili oko brkica,,sve to anemija ljuborno cuva od javnosti,,)))

VO
vorda400
10:39 15.10.2018.

Da sve fine familije djeca sva dobra krasna a maloljeničkih trudnoća i pobačaja više nego djece u Britaniji i sad se čudom čude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije