Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Roditelji bijesni zbog školskog upitnika: 'Nagrade su potpuno neprimjerene i seksualiziraju djecu'

Upitnik su učenicima dali prije tjedan dana i o tome nisam ništa znala sve dok ga nisam vidjela na stolcu u kući, rekla je razočarana majka
15. listopada 2018. u 09:36 8 komentara 4049 prikaza
Foto: Screenshot/Google Maps

Učenici završnih razreda britanske škole Highfields u Derbyshireu dobili su poziv da među sobom izaberu najbolje učenike koji će dobiti nagradu. No roditelji učenika kritizirali su školu zbog nekih neprimjerenih kategorija.

nije bilo ugodno Nije za svačije oči! Scena kao iz horor filma: Smrdljivi martini istjerali je iz kuće

Tako su se među pitanjima o tome tko najviše nalikuje na neku zvijezdu, tko je najpametniji, najsmješniji... našla i sporna pitanja o tome tko ima najbolju stražnjicu ili tko najviše koketira.

– Upitnik su učenicima dali prije tjedan dana i o tome nisam ništa znala sve dok ga nisam vidjela na stolcu u kući. To je amerikanizirana ideja koja se temelji na seksizmu i popularnosti – rekla je Jane Gretton (52), razočarana majka troje djece i dodaje kako se ovime šalje potpuno pogrešna poruka, javlja Daily Mail.

– Nagrade su neprimjerene i seksualiziraju djecu – smatra Gretton koja je poslala prosvjedno pismo ravnateljstvu škole.

ŠOK I NEVJERICA Trebao je to biti običan sastanak, no neki ovu traumu nikada neće zaboraviti

Ravnatelj Andrew Marsh u odgovoru je napisao kako je on odnedavno u ovoj školi te da nije bio upoznat s upitnikom i godišnjim nominacijama. Rekao je i kako ''godišnjak'' neće ići u tom formatu.

Pogledajte i video: Zmija pala na radnike banke

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar MilanZoranovic
  MilanZoranovic:

  Dobrodošli u ljevičarsku pedoprogresivnu utopiju..

 • rightside:

  a mozda da pitate odgovornog,, anemicnog,, pa neka javnosti to razjasni kad je toliko pritiskao da to tako bude? ili to njega ne smijete pitat jer je zabranjeno postavljat pitanja koja otkrivaju istinu,,bilo o ovom bilo o borg grupi, ili ... prikaži još! svorinicu, ili zaposljavanju kuma u diplomaciji ili zaposljavanju sve moguce rodbine na finim mjestima,,)))))) da ne velim o "smicalicama" oko afere sms ili oko brkica,,sve to anemija ljuborno cuva od javnosti,,)))

 • Hladan:

  Do sad sam mislio da samo zivotinje mogu biti bijesne a sad mi je novinar otkrio da i ljudi mogu oboljeti od bjesnila!