Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritično u Trsteniku

Nevrijeme zadesilo Pelješac, mještani se bore protiv strašnih poplava i odrona

pelješac
Foto: Dubrovnik.net
11.10.2015.
u 17:22

Mještani strahuju od nove kiše koja je najavljena pa danonoćno grade brane od novih nepogoda

Kišne oborine koje ne prestaju tijekom proteklih dana doveli su do katastrofalnih posljedica na Pelješcu. Stanovnici mjesta Trstenik bore se s poplavama koje su tijekom noći i kuća provalile u većinu kuća, piše dubrovniknet.hr. Dodatne probleme mještanima zadaju i odroni. Naime, nakon sinoćnjeg nevremena veliki odron zablokirao je i državnu cestu Ston - Orebić kod Tabora.

Poplave, blato i mulj stvaraju velike probleme mještanima koji se danonoćno bore protiv vremenskih nepogoda.

Mještani strahuju od nove kiše koja je najavljena pa danonoćno grane brane od novih nepogoda i mole sve nadležne institucije da izađu na teren te da odmah počnu sa sanacijom. 

Nevrijeme koje je zadesilo Trstenik uništilo je i jednu od najljepših plaža na Pelješcu, a ogroman nasip koji se stvorio mještani su nazvali 'Crni rat'.

>>Ovako izgleda Pelješac nakon velikog požara, izgorjela i vinarija Grgić

>>Vatrogasni zapovjednik: Situacija nije dobra. Ruža Tomašić: Spašavamo imovinu!

Komentara 9

Avatar rondo
rondo
18:12 11.10.2015.

nakon požara mještani su upozoravali da će se to dogoditi s prvim kišama

KA
kafka
00:33 12.10.2015.

Kiša je uobičajena prirodna pojava koja nam omogućava pitku vodu na zemlji. Da li smo toga svjesni i da li to respektiramo u urbanističkim planovima gradnji cesta kuća itd.? , . . . . Da li respektiramo prirodne nadzemne ii podzemne tokove vode one stalne kao i povremene? Ah, previše pitanja za one koji o svemu odlučuju. .....

IV
ivanjoksimovic
17:46 11.10.2015.

Ovo pada i ne staje. U Sisku vec danima pojacavaju i obnavljaju pojedine delove nasipa, narocito kod staroga grada gde je usko grlo izmedju Save i Kupe, a voda iz dana u dan raste. Valjda ce da stane tokom dana, jer nas u suprotnom cekaju nove poplave u celoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije