Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekstremne prilike

Nevrijeme i pijavice u Istri, prometni kolaps u Puli

Pula,nevrijeme,poplava
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/12
14.07.2014.
u 11:45

Obilni grmljavinski pljuskovi sredinom dana premjestili su se nad more između otoka Cresa i istočne obale Istre

Utjecaj plitke sredozemne ciklone nastavio se u dijelu zemlje tijekom ponedjeljka. Nakon što je nevrijeme više puta pogodilo dijelove Dalmacije tijekom nedjelje, danas su ekstremne vremenske prilike zabilježene u Istri, osobito na jugu istarskog poluotoka, javlja Crometeo.hr.

Na mjernoj postaji u Puli od ponoći je palo čak 77 litara oborine po četvornom metru do 11 sati. U Vodnjanu su pale 74, a u Medulinu 23 litre. Obilnijih oborina ima i drugdje u Istri, primjerice u Livadama je pala 31 litra oborine, u Rovinju 16.

U Puli je kišno nevrijeme prouzročilo poplave koje su stvorile prometni kolaps u velikom dijelu grada. Ulice i trgovi djelomično su poplavljeni, a voda je ponegdje prodrla u prizemlje stanova. Sredinom dana voda se počela povlačiti, ali i dalje su zatvorene neke prilazne ceste Puli zbog čega su se stvorile kolone vozila. Vatrogasci su cijelo jutro imali pune ruke posla, a izveli su više od 50 intervencija do 11 sati.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Uz kišno nevrijeme, Crometeo članovi uočili su i fotografirali najmanje dvije pijavice u blizini obale kod Pule, no za razliku od pijavica koje su prije nekoliko dana pogodile Dubrovnik i počinile štetu, jutrošnje pijavice kod Pule nisu izlazile s mora na kopno i brzo su se raspale.

Obilni grmljavinski pljuskovi sredinom dana premjestili su se nad more između otoka Cresa i istočne obale Istre.

Osim kiše i pijavica, u cijeloj Istri zabilježene su znatno niže temperature zraka od normale za dio godine. Istra je tako sredinom ponedjeljka najhladnija hrvatska regija. Temperature su se ponegdje spustile do samo 16°C, a to su niže vrijednosti od onih u Lici i Gorskom kotaru izmjerenih u isto vrijeme. Jutros se u unutrašnjosti Istre temperatura spustila na samo 14 Celzijevih stupnjeva.

>> Jako nevrijeme u Zadru: U nekoliko sati palo preko 100 litara kiše po četvornom metru

Ključne riječi

Komentara 3

OB
Objektivno...
23:33 14.07.2014.

Hoćemo li sad opet zvati 060 9011 i za poplavljene u Puli? Ili da mi sami oročimo svojih 6,25 kn pa da kad Puli zatreba pošaljemo u Pulu direkt bez humanitarnog posredovanja? Samo pitam....

EP
epulon
22:15 14.07.2014.

Majka priroda polako ali sigurno šalje račune na naplatu.

MI
mickeyzg
17:11 15.07.2014.

još malo pa ću početi vjerovati da je za sve ovo kriv HAARP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije