Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nesreća na otoku Palagruži: HGSS pomogao svjetioničaru koji je slomio ruku

- Posada HRZ-a je zajedno s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla svjetioničara koji je slomio ruku - javlja HGSS
13. studenoga 2019. u 16:00 10 komentara 1400 prikaza
Foto: HGSS
Pogledajte galeriju 1/3

HGSS je s razlogom sinonim za kvalitetu, hrabrosti i odlučnost, a njihove neustrašive akcije iznova to pokazuju. U svojoj posljednjoj akciji pomogli su svjetioničaru otoka Palagruža koji je slomio ruku tijekom nevremena. 

MOSOR Stijena se odlomila i ozlijedila nogu francuskom penjaču, spasio ga HGSS

- Upravo je završena akcija spašavanja na otoku Palagruža. Posada HRZ-a je zajedno s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla svjetioničara koji je slomio ruku - stoji na službenoj stranici HGSS-a.

Akciju spašavanja organizirao je Srđan Vrsalović, pročelnik Komisije za helikoptersko spašavanje u HGSS-u, čija je ekipa bila poslana na Palagruža.

- To nije bila nikakva akcija spašavanja. Više rutinski prijevoz. Nas su pozvali jer nije se znalo kakvo će stanje biti jer je more bilo visoko, a doktor je procijenio da bi bilo najbolje za pacijenta da bude prevezen helikopterom. Sletjeli smo na improvizirani heliopad koji je HGSS sredio upravo za ovakve prilike - kazao nam je HGSS-ovac Grgo Puljas koji nam je kazao kako se ne smije zaboraviti uloga HRZ-a u akciji prijevoza ozlijeđenog svjetioničara.

PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
 • info_punkt:

  Nominativ je Palagruža, a lokativ je na Palagruži. Naravno, ne trebamo biti strogi prema ljudima koji od škole imaju par godina instagrama i jednu sezonu "Ženim sina".

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Dragi novinaru! Točan naziv otoka je (nom.) Palagruža. To znači da naslov članka treba biti: "Nesreća na otoku Palagruži", a ne "Palagružu". S obzirom da nemate elementarno znanje hrvatskog jezika, savjetujte se s lektorom. Hvala.

 • jozagulikoza.guli:

  Bruka. Umjesto da ovom krelcu, koji daje tak glupe i nepismene naslove, date crveni karton, sad ćete ga dat meni.