Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Nepregledna linija: Borci Islamske države predali se sirijskim snagama

– Naše snage pokušavaju ih prisiliti da se predaju, no sukobi se nastavljaju – kazao je Mustafa Bali, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga
22. ožujka 2019. u 14:33 43 komentara 5755 prikaza
Foto: Screenshot

Sirijske demokratske snage, uz potporu zračnih udara koalicije koju vodi SAD, borile su se tijekom noći s militantima Islamske države na području Baghouza.

Ilustracija Zatočena u kampu Pridružila se ISIL-u: Govorila da se želi napiti australske krvi, sada moli da ju prime nazad

Posljednje je to uporište na kojem se nalaze pripadnici Islamske države koji su se povukli u špilje.

– Naše snage pokušavaju ih prisiliti da se predaju, no sukobi se nastavljaju – kazao je Mustafa Bali, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga, javlja Reuters.

Iako je poraz Islamske države u Baghouzu okončao ''stisak'' nad naseljenim teritorijem, oni ipak ostaju prijetnja zbog boraca koji djeluju na udaljenim teritorijima i sposobni su za izvođenje napada.

Dio boraca ipak se odlučio predati sirijskim snagama. Novinar Mohamed Hassan snimio je velik broj boraca raznih nacionalnosti koji su se u Baghouzu odlučili predati. Novinar neprekidno hoda gotovo dvije minute i snima borce kako stoje u redu i čekaju na predaju.

ISIL DILEME EUROPE Suprug bivše ISIL-ovke želi se zajedno s obitelji vratiti u Nizozemsku
DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • niwrad:

  Spremni su za put prema EU, gdje će ih EU lideri nahraniti, utopliti, udomiti, pružiti im psihološku i medicinsku skrb, te omogućiti im da žive na grbači radnog naroda, a oni će za uzvrat klati, silovati i bacati bombe.

 • adler77:

  Svu bandu pokokat i zatrpt smetlare oni i njihova drzava... Gnjide

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Zbog čega NOVINARI tu krvoločnu stoku nazivaju borcima?.... borac ima neki kodeks časti..... ovo je rulja divljaka......