Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amatersko kazalište

Neponovljive slunjske Babe okušat će se i u 'švercanju'

babe2
Foto: Arhiva VL
08.12.2014.
u 15:43

Iza Baba se kriju sjajni mladići Ivan Rakocija, Ante Rakocija, Nikola Katić i Nikola Butina, unuka Nikicu glumi Ivan Štimac, a Kajinu unuku Mirelu jedina žena u postavi Martina Begović

Dođite vidjeti Nadu. A, tek Milka, Jeka i Kaja, ne znate koja je bolja baba- pozivaju sve na premijeru najnovije predstave “Promaja” 21. prosinca u 18 sati u Pučkom učilištu u Slunju.

Nije ni ‘vani’ idealno

Nije riječ o običnim, nego slunjskim Babama, iza kojih se kriju sjajni mladići Ivan Rakocija, Ante Rakocija, Nikola Katić i Nikola Butina. Unuka Nikicu glumi Ivan Štimac, a Kajinu unuku Mirelu jedina žena u postavi Martina Begović. Koliko oduševljavaju gledatelje potvrđuju i četiri ovogodišnje nagrade na 7. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu.

Nikola Butina nagrađen je za najbolju glavnu žensku ulogu, dobili su i onu za najbolju žensku sporednu, kao i ukupno najbolju predstavu po mišljenju žirija. Dramska skupina KUD- Korana počela je od gradskog Lidrana gdje su jednostavno glumili babe.

Pobijedili su na županijskoj i državnoj smotri. Sve ostalo je povijet i dokaz da se i u Slunju može uspjeti.

– Imamo tri cjelovečernje predstave, Božćevanje i Božićno naklapanje, Krupna žena i Kanađanka. Prikazujemo život baba na Kordunu, ali i ukazujemo na brojne probleme manjih sredina, poput Slunja, raseljavanje stanovnika i odlazak u veće gradove.

No, pokazali smo da ni ‘vani’ nije sve idealno. U četvrtoj predstavi Promaja bavimo se prevencijom ovisnosti. Da, Babe će se okušati i u švercanju opojnih sredstava- poručuje umjetnički voditelj Nikola Butina.

Osim u rodnom gradu u kojem ima u kino dvoranu sa 250 mjesta dođe 380 gledatelja, veliki su hit i u Rakovici, Cetingradu i svim hrvatskim gradovima u kojima su nastupali.

Žele napuniti i karlovački Zorin dom.

Velika obitelj

– Na početku, prije tri i pol godine to su bile samo probe. Sada smo velika obitelj na čelu s našim ‘tatom’ Nikolom Živčićem - priča jedina žena u Babama Martina Begović.

Pridružila im se kada je zbog lošeg ponašanja u školi morala izabrati slobodnu aktivnost. Srećom su se usmjerili prema glumi što je oduševljeno prihvatila. Sada u predstavi zaigra i njezina dvogodišnja kćer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije