Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Neoprezno rukovao pištoljem: Pritvoren policajac koji je teško ranio kolegu

hrvatski policajac
ilustracija
24.11.2016.
u 22:27

Zbog teže povrede službene dužnosti načelnik PU istarske donio je riješenje o suspenziji prijavljenog 29-godišnjaka.

Interventni policajac PU istarske, koji je u Puli u srijedu oko 12.15 sati, neoprezno rukujući službenim pištoljem, ozlijedio sebe i 44-godišnjeg kolegu iz jedinice kazneno je prijavljen zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti.

Zbog teže povrede službene dužnosti načelnik PU istarske donio je riješenje o suspenziji prijavljenog 29-godišnjaka.

Kolega kojeg je nastrijelio zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Puli. Njegove su ozlijede teške. Doznajemo da mu je prostrijeljen trbuh.

Ozlijeđen je i policajac koji je, navodno neoprezno čisteći oružje, pucao. Njegove su ozljede lakše i nakon pružene liječničke pomoći bio je pušten. No, ne zadugo. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Za teško kazneno djelo protiv sigurnosti za koje je prijavljen ovaj interventni policajac zakonom je propisana zatvorska kazna. Odmah nakon što se nesreća dogodila, Ministarstvo unutarnjih poslova formiralo je povjerenstvo koje je trebalo utvrditi sve okolnosti stradavanja policajaca na poslu, u zgradi policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije